ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/PROGRAM

ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι τέτοιοι που καθιστούν αναγκαίο το να μάθουμε να χαλαρώνουμε και να αποστασιοποιούμαστε από όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω μας.

Η καταλληλότερη μέθοδος για να πετύχουμε όλα αυτά είναι ο καθιστικός και σιωπηλός διαλογισμός  Σάματα (Σίνε στα θιβετανικά, Γαλήνια Παραμονή στα ελληνικά). Καταφέρνοντας να γαληνεύσουμε το νου μας θα έχουμε τοποθετήσει γερές βάσεις για να μπορούμε να διαλογιστούμε σωστά και έτσι λαμβάνοντας περαιτέρω οδηγίες και μεταδόσεις θα εμβαθύνουμε όλο και περισσότερο περνώντας έτσι στη βαθύτερη άσκηση της Βιπάσανα, (Λάκτον στα θιβετανικά, Βαθιά Ενόραση στα ελληνικά).

Γι’  αυτό λοιπόν στο θερινό πρόγραμμα θα δοθεί έμφαση στην εφαρμογή της παραπάνω τεχνικής, έτσι ώστε να μάθουμε να διαλογιζόμαστε απλά και σωστά. Επιπρόσθετα θα μάθουμε και την τεχνική του Τόνγκλεν, ενός διαλογισμού μέσα από τον οποίο καλλιεργούμε και αναπτύσσουμε αλτρουιστική αγάπη και συμπόνια, παύοντας να θεωρούμε τον εαυτό μας το κέντρο του σύμπαντος και ελαττώνοντας ολοένα τον εγωκεντρισμό μας.

Παράλληλα θα υπάρξουν βοηθητικά σεμινάρια, κυρίως τον Μάιο, μέσα από το οποία θα εξηγηθούν και θα αναλυθούν η σχετική και απόλυτη Μποντιτσίτα και ο τρόπος με τον οποίο εκτελούμε το διαλογισμό του Τόνγκλεν, έτσι ώστε να έχουμε το φιλοσοφικό υπόβαθρο για να κατανοήσουμε καλύτερα και να εφαρμόσουμε με μεγαλύτερη ευκολία την τεχνική της Σάματα-Βιπάσανα.

Νωρίτερα βέβαια θα δοθούν οι πλήρεις εξηγήσεις για τις δύο πρώτες ασκήσεις του Νέντρο για όσους θέλουν να βάλουν τις βάσεις για να προχωρήσουν στο ταντρικό μονοπάτι του βουδισμού (Βατζραγιάνα).

Όλα τα σεμινάρια του θερινού προγράμματος (πλην του Νέντρο) μπορούν να τα παρακολουθήσουν άπαντες, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται.

Ανεξάρτητα με το αν κάποιος γνωρίζει πολλά ή όχι και ανεξάρτητα με αν κάποιος ασχολείται πολλά χρόνια ή όχι με τον εσωτερισμό, μέχρι να φτάσουμε κανείς στην τέλεια αφύπνιση-φώτιση πάντα υπάρχει ανάγκη για επιπλέον ποιότητα και μεγαλύτερη εμβάθυνση στην εξέλιξή του.

Οι μέθοδοι του (βουδιστικού) Ντάρμα έχουν φτιαχτεί από φωτισμένα όντα για να πετυχαίνουν –εφόσον εφαρμοστούν σωστά- αυτόν ακριβώς το σκοπό. Η πολύχρονη παράδοση και η ευλογία που βρίσκεται πίσω τους είναι μεγάλη. Γι’ αυτό είναι αυθεντικές, γι’ αυτό είναι απελευθερωτικές !

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΝΤΑΡΜΑ !

                

One comment on “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/PROGRAM
  1. Vally says:

    hi! I would like to learn more about evening classes for Thuyrsday 21/4 unefortunately I received the Information late, but I am trying to call in 6974-373611, and is not working! my mail: petrou.vally@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: