ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ/ABOUT US

Το βουδιστικό κέντρο της Αθήνας, ΚΑΡΜΑ ΝΤΡΟΥΜΠ ΓΚΙΟΥ ΤΣΕΚΟΡ ΛΙΝΓΚ- BODHIPATH, είναι ένα κέντρο πόλης που δίνει την πρόσβαση και τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, να γνωρίσει με τον αυθεντικό, παραδοσιακό  και ταυτόχρονα μοντέρνο τρόπο τις βουδιστικές διδασκαλίες του Ντάρμα. Συνδυάζει μεθόδους Μαχαγιάνα-Βατζραγιάνα (Μεγάλος και Διαμαντένιος Δρόμος του Βουδισμού) και ανήκει στην πνευματική παράδοση-γενεαλογία Κάρμα Κάγκιου του θιβετανικού βουδισμού.

Λειτουργεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του 17ου Κάρμαπα Τρίνλεϊ Τάγιε Ντόρτζε και του 14ου Σάμαρ Ρίνποτσε, αμφότεροι πνευματικοί ηγέτες της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου και εκ των σπουδαιότερων και πιο φημισμένων θιβετανών δασκάλων.

Για τις ανάγκες του σύγχρονου και πολυάσχολου ανθρώπου έχει καταρτιστεί πλήρες πρόγραμμα με σειρά σεμιναρίων, ομιλιών, διήμερων ή ημερίδων εντατικού διαλογισμού. Έγκριτοι και αναγνωρισμένοι Λάμα (δάσκαλοι) διδάσκουν διαλογισμό και φιλοσοφία, παρέχοντας καθοδήγηση σ’ όσους ενδιαφέρονται να μάθουν και να ασκηθούν στη Μαχαμούντρα, το μονοπάτι της μεγάλης σοφίας και συμπόνιας.

Η δομή των μαθημάτων είναι τέτοια έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος – ανεξάρτητα την πρότερη γνώση και εξάσκησή του – να έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να γνωρίσει, να μελετήσει και να εφαρμόσει τις πλούσιες και εξαιρετικές διδασκαλίες του Βούδα, οι οποίες στις μέρες μας ανθούν στον δυτικό κόσμο, καθώς ανταποκρίνονται στις βαθύτερες ανάγκες του σημερινού ανθρώπου για εσωτερική γαλήνη και αυτογνωσία.

Μόνιμη δασκάλα του κέντρου είναι η Λάμα Μαριάντζελα, η πρώτη ελληνίδα Λάμα του θιβετανικού βουδισμού (και εκ των πρώτων δυτικών).

Το κέντρο μας έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής επιφανείς και εξέχοντες θιβετανοί δάσκαλοι όπως ο Μπέρου Κυέντσε Ρίνποτσε, ο Μίπαμ Ρίνποτσε, ο Σέραπ Γκιάλτσεν Ρίνποτσε, ο Πάτρουλ Ρίνποτσε, ο Λάμα Τρέχορ καθώς και γνωστοί δυτικοί Λάμα όπως ο Λάμα Λουΐτζι, η Λάμα Βάλλι κ.α.

Έχουν διοργανωθεί ποικίλα (μικρά, μεγάλα ή και διεθνή) σεμινάρια μέσα από τα οποία πολλά άτομα έχουν λάβει ευλογίες, διδασκαλίες και μυήσεις καθώς και καθοδήγηση για το πώς να εφαρμόσουν τις αδαμάντινες διδασκαλίες του Ντάρμα στην καθημερινότητά τους.

Το κέντρο έχει αναγνωρισθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ως βουδιστικός ευκτήριος οίκος.

Το κέντρο μας

2 comments on “ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ/ABOUT US
  1. elisabeth says:

    Hello I would like to know the program for December and January for meditation. Thank you

  2. βαγγέλης βανταράκης says:

    θα ήθελα να έρθω στις 22/2/2016, μπορείτε να μου τηλεφωνησετε 6944373182 αν μπορώ να έρθω

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: