Επίσκεψη του αξιοσέβαστου Λάμα Τρέχορ στην Αθήνα (18-22/10)

ΘΕΜΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΑΡΑ, ΓΑΛΗΝΗ & ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Παρασκευή 18 εως και Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

trehor_centre_2-e1501954415889Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε ξανά έπειτα από τέσσερα χρόνια, τον Σεβάσμιο Λάμα Τρέχορ. Όλοι ξέρουμε ότι ο Λάμα είναι βαθύς γνώστης του Ντάρμα και των διδασκαλιών καθώς επίσης και για το πόσο μεταδοτικός είναι στην μεταφορά αυτών των γνώσεων. Οπότε είναι δεδομένο ότι και θα ξαναθυμηθούμε αλλά και θα μάθουμε πολλά και θα ωφεληθούμε από την παρουσία του, όλοι όσοι θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε από κοντά.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του θα δώσει σειρά διδασκαλιών και μεταδόσεων, πάνω σε ποικίλα και σημαντικά θέματα. Το μεγαλύτερο κομμάτι των συναντήσεων θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα και οι ώρες των εκδηλώσεων.

 

Tο πρόγραμμα

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Ώρα 19:30 – 21:30

ΘΑΝΑΤΟΣ & ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Τι συμβαίνει την ώρα που η συνείδηση αφήνει το σώμα; Τι ακολουθεί μετά το θάνατο;
Υπάρχει επαναγέννηση; Τα ερωτήματα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό του κάθε ανθρώπου.
Ο Βουδισμός ειναι στη ουσία μια επιστήμη του νου που απαντά ξεκάθαρα σε αυτές τις ερωτήσεις. Οι εμπειρίες και οι εξηγήσεις βουδιστών δασκάλων ταιριάζουν απόλυτα με τις καταγραφές των επιστημόνων-ερευνητών για τις επιθανάτιες εμπειρίες.

Με την ορθή κατανόηση και την κατάλληλη άσκηση διαλογισμού μπορεί κανείς όχι μόνο να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου, αλλά να τον μετασχηματίσει σε μια γαλήνια κατάσταση πνεύματος γνωρίζοντας ότι ακολουθεί μια ανείπωτη εμπειρία απελευθέρωσης και ευδαιμονίας.

————————————–

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Ώρα 11:30 – 14:30 & 17:30 – 19:30

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος νους; Τι είναι οι σκέψεις, τα συναισθήματα όπως ο φόβος και ελπίδa, η επιθυμία, ο θυμός κλπ, και πώς να τα χρησιμοποιήσoυμε έτσι, ώστε να μας ωφελήσουν.

Εξάσκηση απλού διαλογισμού.

—————————————

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ώρα 11:30 – 14:30 & 17:30 – 19:30

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ 

Σε τι ωφελεί; Εγρήγορση και μη προσκόλληση για να ηρεμήσει ο νους.

Επεξηγήσεις και οδηγίες διαλογισμού.

Εξάσκηση διαλογισμού.

—————————————-

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Ώρα 19:30– 21:30

ΑΓΑΠΗ,ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΣΥΜΠΟΝΙΑ

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να καλλιεργηθεί, και πώς μπορεί να επιτευχθεί. Ιδιαίτερη εξάσκηση διαλογισμού στην συμπόνια που ωφελεί όλα τα έμβια όντα.

—————————————-

Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Ώρα 19:30 21:30

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ

Πώς και γιατί είναι σημαντικό να διατηρήσουμε καθαρό σύνδεσμο (Samaya) με τους δασκάλους και τους συνασκητές μας ως ασκούμενοι του Ντάρμα. Εξάσκηση διαλογισμού. Μετάδοση-Λουνγκ στην προσευχή Μαχαμούντρα. 

*Η συγκεκριμένη συνάντηση απευθύνεται σε ήδη ασκούμενους.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Όλες οι εκδηλώσεις από Παρασκευή έως και Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο ΕΜΜΑΝΤΙΝΑ Λεωφόρος Ποσειδώνος 33 Γλυφάδα 16675.

Μόνο η διδασκαλία της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί στη νέα διεύθυνση του κέντρου Αριστείδου 10-12 Αθήνα 10559, 7ος όροφος.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Με τραμ  (από κέντρο Αθήνας): Πάρτε το τραμ αρ. 5 προς “Βούλα”. Κατεβείτε στη στάση “Παραλία Γλυφάδας”. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο No.33 στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που ονομάζεται “Λεωφόρος Ποσειδώνος”.

Με λεωφορείο από το κέντρο της Αθήνας: πάρτε το λεωφορείο αριθ. Α2 από την πλατεία Συντάγματος. Κατεβείτε στην ” 5η στάση Γλυφάδας”.

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πάρτε το μετρό (πράσινη γραμμή) προς “Κηφισιά”. Κατεβείτε στο “Νέο Φάληρο” (1 στάση μακριά μόνο) και να αλλάξετε στο τραμ. 3 προς “Βούλα”. Κατεβείτε στη στάση” Παραλία Γλυφάδας ” του τραμ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο No. 33 στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που ονομάζεται “Λεωφόρος Ποσειδώνος”.

*Αν θέλετε να φάτε μεσημεριανό κατά τη διάρκεια των γευμάτων στο ξενοδοχείο, τότε ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό. Το ξενοδοχείο προσφέρει ένα πλήρες γεύμα σε μπουφέ στα 10 ευρώ ανά άτομο.

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο σεμινάριο, πρέπει να καλυφθούν όλες οι σχετικές δαπάνες. Αυτές περιλαμβάνουν τα ταξιδιωτικά έξοδα, στέγαση, φαγητό, την αίθουσα συνεδριάσεων, καθώς και μια προσφορά που θα δοθεί στον Λάμα και τους μεταφραστές για τις διδασκαλίες.

Η προτεινόμενη δωρεά για την κάλυψη των εξόδων είναι Σ/Κ 25€ ανά ημέρα και Παρασκευή – Δευτέρα 15€ ανά ημέρα. Για προπληρωμή (έως 12/10) όλου του σεμιναρίου 60€.

Επίσης θα υπάρχει ένα κουτί στην είσοδο της αίθουσας συνεδριάσεων όπου ξεχωριστά μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα φάκελλο την προσφορά-δωρεά σας για τους Λάμα-μεταφραστές, μαζί με ένα σημείωμα όπου θα αναφέρονται ονόματα ατόμων που έχουν ανάγκη υποστήριξης και ειδικών ευχών (π.χ. θανόντες, άρρωστοι κλπ.), για να προσευχηθεί ο Λάμα για εκείνους.

Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε να συνεισφέρετε γενναιόδωρα για όλα τα παραπάνω.

Σας ευχαριστούμε πολύ

 


Περισσότερες πληροφορίες στο info@athensbuddhistcenter.org & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com ή στην σελίδα μας στο facebook

Θα χαρούμε να σας δουμε και να μοιραστούμε το έξοχο Ντάρμα !

Tagged with: , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: