Εορτασμός Βέσακ 18 & 19/5/19

Buddha

Το Βέσακ τιμά τη γέννηση, την φώτιση και την Παρανιρβάνα (θάνατο) του Βούδα Σακυαμούνι, τα οποία λέγεται ότι έχουν συμβει την ίδια ημέρα του χρόνου.

Το Βέσακ πέφτει πάντα στην πανσέληνο του Μαϊου, το οποίο είναι βασισμένο στο σεληνιακό ημερολόγιο και γιορτάζεται παγκοσμίως από όλες τις βουδιστικές παραδόσεις, ως η σημαντικότερη βουδιστική εορτή του έτους που εορτάζεται για πολλές ημέρες με ασκήσεις διαλογισμού και πράτοντας πολλές ενάρετες πράξεις.

Φέτος θα γιορτάσουμε το Βέσακ το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαϊου, κάνοντας την ομαδική άσκηση του Βούδα Αμιτάμπα με απαγγελία μάντρα και την προσφορά Γκανατσάκρα (Τσόγκ). Την Κυριακή 19 Μαίου η Λάμα του κέντρου θα μιλήσει, όπως της ζητήθηκε, για το ΜΠΑΡΝΤΟ,τις εξηγήσεις για την διαδικασία της ενδιάμεσης φάσης μεταξύ θανάτου και επαναγέννησης και θα ακολουθησει σύντομη άσκηση του Βούδα Αμιταμπα με απαγγελία μάντρα.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 18 Μαίου ώρα 18:00 – 20:30 Τελετή προσφορών

Τελετή ΒοBell-Dorjeύδα Αμιτάμπα με απαγγελία μάντρα και την προσφορά Γκανατσάκρα (Τσόγκ)

Παρακαλούμε να φέρετε χορτοφαγικά τρόφιμα και πόσιμα για την τελετουργία προσφοράς, τα οποία θα ευλογηθούν και στην συνέχεια θα μοιραστούν μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της τελετουργίας.

 

Κυριακή 19 Μαΐου ώρα 18:00 Διδασκαλίες ΜΠΑΡΝΤΟ

Επεξηγήσεις σχετικά με τη διαδικασία του ενδιάμεσου διαστηματος μεταξύ θανάτου και επαναγέννησης.

Σύντομη άσκηση του Βούδα Αμιτάμπα με απαγγελία μάντρα.

(Η προτεινόμενη προσφορά των 15 € για τις διδασκαλίες, είναι σημαντική για την υποστήριξη του κέντρου, μα όχι απαραίτητη εάν δυσκολεύεστε.)

 

Τα οφέλη της άσκησης Προσφορών

Τα κύρια οφέλη της άσκησης προσφορών όπως αναφέρεται στα τάντρα, είναι η συσσώρευση αρετής και σοφίας. Λέγεται επίσης ότι κατά την διάρκεια της άσκησης εμφανίζεται η φωτισμένη όψη που επικαλούμαστε μέσα από τον διαλογισμό, ευλογεί την συνάθροιση των ασκουμένων καθώς και τις προσφορές, χαρίζοντας έτσι στους ασκητές μεγάλη ευλογία.

Ο τόπος όπου εκτελείται η τελετή μετατρέπεται σε ένα καθαρό ενεργειακό πεδίο όπου οι ασκητές καλούνται να αναπτύξουν την καθαρή θέαση απέναντι στους συνασκητές τους και γενικά πρως όλα τα φαινόμενα. Λέγεται επίσης ότι έτσι, ασθένειες, πείνα και πόλεμοι καταλαγιάζουν και όλες οι επιθυμίες των ασκούμενων εκπληρώνονται χωρίς εμπόδια.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ημερών, άπαντες αρχάριοι ή πιο έμπειροι, είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν και να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού του Λόσαρ. Όποιος επιθυμεί μπορεί και καλό είναι να φέρει για τις τελετές, βρώσιμες ή/και πόσιμες προσφορές, κατά προτίμηση υγιεινές, όπως και προσφορές λουλουδιών.

 


Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο κέντρο μας, επί της οδού Θουκυδίδου 55 στην Αργυρούπολη (μόλις 500μ. από τον ομώνυμο σταθμό μετρό Αργυρούπολη).


Περισσότερες πληροφορίες στο info@athensbuddhistcenter.org & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com ή στην σελίδα μας στο facebook

Θα χαρούμε να σας δουμε και να μοιραστούμε το έξοχο Ντάρμα !

Tagged with: , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: