Εργαστήριο: Οι Πέντε Θιβετανικές Ασκήσεις Μακροζωίας 13/4/19

5_tibetan_ritesΣύμφωνα με την Παραδοσιακή Θιβετανική Ιατρική, τα Πέντε Μεγάλα Στοιχεία, η Γη, το Νερό, η Φωτιά, ο Αέρας και ο Αιθέρας, είναι η πρώτη ύλη για τη δημιουργία όλου του σύμπαντος. Η αρμονική συνεργασία αυτών των στοιχείων είναι το κλειδί για μια ισορροπημένη σωματική και ψυχική υγεία.

Μέσα από αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε πως μπορούμε να ρυθμίσουμε αυτά τα πέντε στοιχεία στον οργανισμό μας μέσα από τις, λεγόμενες, «Πέντε Θιβετανικές Ασκήσεις Μακροζωίας». Αρχικά, θα αναλύσουμε την κάθε άσκηση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο εξετάζοντας την επίδρασή τους σε νου και σώμα καθώς και την ορθή και ασφαλή εκτέλεσή τους.

Μετά από την ανάλυση των ασκήσεων, θα ακολουθήσει ένα ολοκληρωμένο μάθημα yoga, μίας ώρας, το οποίο θα έχει ως βάση τις Πέντε Θιβετανικές Ασκήσεις αλλά, θα είναι εμπλουτισμένο με μεταβατικές asanas, pranayama και βαθιά χαλάρωση έτσι ώστε να δούμε πως μπορούν, αυτές οι ασκήσεις, να ενταχθούν σε μια πλήρη καθημερινή πρακτική.

Πρόγραμμα και Περιεχόμενα:

18:00-19:00 Εισαγωγή/Προέλευση
Τα οφέλη στη υγεία μας
Θεωρητική ανάλυση ασκήσεων
Πρακτική ανάλυση ασκήσεων
Ενδείξεις κι αντενδείξεις

19:00-19:15 Διάλειμμα

19:15-20:30 Pranayama
Προθέρμανση
Κύριο μέρος ασκήσεων
Βαθιά χαλάρωση

Πληροφορίες:
• Εισηγητής σεμιναρίου: Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος
• Ημερομηνία και ώρες: Σάββατο
13/04/2019 – 18:00-20:30
• Διάρκεια: 2,5 ώρες
• Κόστος: 15 ευρώ
• Λόγω περιορισμένου χώρου είναι απαραίτητα, προκαταβολή και δήλωση συμμετοχής στα:
KDCL: info@athensbuddhistcenter.org ή στο inbox του κέντρου Fb: Karma Drubgyu Chokhor Ling-BodhiPath Athens
– Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, 697 45 27 027, yogahealingcenter@gmail.com, Fb: Konstantinos Anastasopoulos και Yoga Healing Center

Σύντομο βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος μετά από τριετείς σπουδές στο Tibetan Medicine Education Center, με καθηγητή τον Prof. Pasang Yonten Arya, κατέχει τον τίτλο του Amchi-Naturopath της Παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής με δικαιοδοσία να ασκεί την Θιβετανική Ιατρική και να διδάσκει.

Είναι, επίσης, πιστοποιημένος Yoga Instructor (R.Y.T. 500+) στην παραδοσιακή Hatha και Raja Yoga από το Yoga Alliance USA και το Yoga Alliance International India. Έχει τις κάτωθι εξειδικεύσεις: Yoga Nidra, Γιόγκα και Τρίτη Ηλικία, Kids Yoga, Prenatal Yoga, Γιόγκα και Ορθοπεδικές Παθήσεις, 5 Tibetan Rites, Γιόγκα και Ψυχολογία και Φιλοσοφία της Γιόγκα. Είναι μέλος του «Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Hatha Yoga».

Σε ένα από τα ταξίδια του στην Ασία, γνώρισε τη θεραπευτική δύναμη του Reiki και μετά από πολυετή πρακτική, κατέχει τον τίτλο του Reiki Master Teacher της παράδοσης Usui Reiki Ryoho.

Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος έχει ιδρύσει το Yoga Healing Center στον Πειραιά, όπου και διαμένει, εφαρμόζοντας τις θεραπευτικές του γνώσεις από την Θιβετανική Ιατρική σε όσους τις έχουν ανάγκη και διδάσκει γιόγκα. Είναι αρθρογράφος με θέμα τη θεραπεία του νου και του σώματος και συγγραφέας του βιβλίου «Συμβουλές Υγείας από τη Θιβετανική Παράδοση» των εκδόσεων Δαιδάλεος.

Tagged with: , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: