Εορτασμός Θιβετανικής Πρωτοχρονιάς 1-9/2/2019

Bell-DorjeΤην Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 εορτάζεται το Λόσαρ (Losar), η θιβετανική πρωτοχρονιά. Από τις 1 έως και 9 Φεβρουαρίου με αφορμή τον εορτασμό του νέου έτους, θα γίνονται καθημερινά ειδικές τελετές Τσοκ όπως παραδοσιακά γίνεται σε όλα τα μοναστήρια και κέντρα ανά τον κόσμο, από Λάμα και έμπειρους ασκητές.

Με το Λόσαρ σηματοδοτείται η έναρξη μιας νέας περιόδου, έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε θετικές συνθήκες και καλούς οιωνούς για το επερχόμενο νέο έτος, ενώ ταυτόχρονα εξαγνίζουμε αρνητικές πράξεις του προηγούμενου. Αυτά επιτυγχάνονται μέσω της πρακτικής του Τσοκ, όπου επικαλούμαστε την πνευματική βοήθεια και ευλογία όλων των φωτισμένων, κάνουμε ευχές για πνευματική πρόοδο, ευημερία και υγεία όλων των αισθανόμενων όντων και συσσωρεύουμε αρετή με τις νοητικές και υλικές προσφορές που κάνουμε.

Τα οφέλη της άσκησης Προσφορων

Τα κύρια οφέλη της άσκησης προσφορών όπως αναφέρεται στα τάντρα, είναι η συσσώρευση αρετής και σοφίας. Λέγεται επίσης ότι κατά την διάρκεια της άσκησης εμφανίζεται η φωτισμένη όψη που επικαλούμαστε μέσα από τον διαλογισμό, ευλογεί την συνάθροιση των ασκουμένων καθώς και τις προσφορές, χαρίζοντας έτσι στους ασκητές μεγάλη ευλογία.

Ο τόπος όπου εκτελείται η τελετή μετατρέπεται σε ένα καθαρό ενεργειακό πεδίο όπου οι ασκητές καλούνται να αναπτύξουν την καθαρή θέαση απέναντι στους συνασκητές τους και γενικά πρως όλα τα φαινόμενα. Λέγεται επίσης ότι έτσι, ασθένειες, πείνα και πόλεμοι καταλαγιάζουν και όλες οι επιθυμίες των ασκούμενων εκπληρώνονται χωρίς εμπόδια.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ημερών, άπαντες αρχάριοι ή πιο έμπειροι, είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν και να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού του Λόσαρ. Όποιος επιθυμεί μπορεί και καλό είναι να φέρει για τις τελετές, βρώσιμες ή/και πόσιμες προσφορές, κατά προτίμηση υγιεινές, όπως και προσφορές λουλουδιών.

prflags-anim

program losar greek.ΟΚ jpg

program losar english.ΟΚΌλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο κέντρο μας, επί της οδού Θουκυδίδου 55 στην Αργυρούπολη (μόλις 500μ. από τον ομώνυμο σταθμό μετρό Αργυρούπολη).

Για τις ημέρες του εορταμού του Λόσαρ, δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση συνεισφοράς. Παραδοσιακά είθισται να δίνονται χρηματικές προσφορές για την υποστήριξη των σκοπών και της λειτουργίας του κέντρου καθώς και των Λάμα που εκτελούν τις τελετές. Οποιαδήποτε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη και καθόλα χρήσιμη.

Περισσότερες πληροφορίες στο info@athensbuddhistcenter.org & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com ή στην σελίδα μας στο facebook

Θα χαρούμε να σας δουμε και να μοιραστούμε το έξοχο Ντάρμα !

Tagged with: , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: