ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΑΡΑ (GREEN TARA), Μετάδοση & Αναλυτικές εξηγήσεις (22/7/18)

Η απαγγελία των επαίνων (ή ύμνων) στις 21 όψεις-ιδιότητες της Τάρας έχει αμέτρητο όφελος. Λέγεται ότι σε εποχές όπου λόγω των αρνητικών συναισθημάτων των όντων υπάρχουν αρρώστιες, καταστροφές και πάσης φύσεως προβλήματα, η άσκηση της Τάρα είναι ότι πιο αποτελεσματικό και ουσιώδες μπορούμε να κάνουμε.

Η εκτενής άσκηση της Τάρα περιέχει τους ύμνους στις 21 όψεις, το Μάντρα, νοητικές και υλικές προσφορές για συσσώρευση αρετής, καθώς και πολλές ευοίωνες προσευχές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με οραματισμούς που εξαγνίζουν και αναβαθμίζουν το επίπεδο συνειδητότητάς μας, έχουν την δύναμη και την ευλογία να κατευνάσουν και να επιλύσουν κάθε είδους πρόβλημα, από όπου και αν προέρχεται αυτό.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 (ώρα 12.00) θα δοθούν οι γενικές αναλυτικές εξηγήσεις και θα εξηγηθούν εκτενέστερα τα ωφέλη της άσκησης, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να μάθουν αυτή την καθόλα χρήσιμη πρακτική, για να μπορέσουν να την εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους και εν συνεχεία να ωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητές της.

Θα δοθούν οι αναλυτικές εξηγήσεις και η προφορική μετάδοση της άσκησης έτσι ώστε να μπορεί κανείς να εκτελεί τόσο την εκτενή όσο και τη σύντομη εκδοχή της, καθώς και να απαγγέλνει το μάντρα.

Τι θα  χρειαστεί να φέρουμε: Σημειωματάριο

Προτεινόμενη συνεισφορά: 15€

 

Οι 21 όψεις της Τάρα. Στο κέντρο η Πράσινη Τάρα (Green Tara).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΑ

Η Τάρα είναι μια Μποντισάτβι, έκφραση της ύψιστης συμπόνιας όλων των φωτισμένων. Όπως όλες οι θηλυκές όψεις στο ταντρικό βουδισμό έτσι και εκείνη, μνημονεύεται ως «Η Μητέρα όλων των Βούδα». Λογίζεται όμως και ως «πνευματική μητέρα» όλων όσων απευθύνονται και ασκούνται σ’ αυτήν. Και όπως η κοσμική μητέρα μας, μας προστατεύει από όλους τους κινδύνους και μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε και να εξελιχθούμε, με τον ίδιο τρόπο και εκείνη κατά τη διάρκεια της πνευματικής μας εξέλιξης και διαδρομής, μας προστατεύει από κάθε είδους κίνδυνο, είτε εσωτερικής είτε εξωτερικής μορφής, μας παρέχει όλες τις αναγκαίες συνθήκες, την απαραίτητη καθοδήγηση, την έμπνευση και τις ευλογίες που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να διαβούμε ασφαλώς και επιτυχώς το μονοπάτι.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πράσινη Τάρα ΕΔΩ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,
Καρμα Ντρουμπ Γκιου ΤσεΚορ Λινγκ – BodhiPath
 
info@athensbuddhistcenter.org & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com
https://www.facebook.com/Buddhism.Athens.Greece
 
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , ,
Αναρτήθηκε στις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 1.047 ακόμα followers

Αρχείο
Αρέσει σε %d bloggers: