ΝΥΟΥΝ ΝΕ, η Άσκηση του Χιλιόχειρου Τσενρέζικ.

ΝΥΟΥΝ ΝΕ

νηστεία σύμφωνα με την θιβετανική βουδιστική παράδοση, μία εξαιρετικά αποτελεσματική και ταχεία άσκηση κάθαρσης και αρετής μέσα σε δύο ημέρες !

26-28 Μαίου 2018

Με την Λάμα Δάφνη

 

Οι παλαιές Βουδιστικές γραφές λένε:

” Ω Γιοί και Κόρες της Γενιάς των Ευγενών, αν ασκηθείτε στο Νυούν Νε, έστω και μία μόνον φορά, θα καθαρίσετε αρνητικές πράξεις 40.000 κοσμικών αιώνων- κάλπα. “

Το Νυούν Νε, η άσκηση του Χιλιόχειρου Τσενρέζικ, αποτελεί μία σύντομη απόσυρση από τα καθημερινά, που διαρκεί δύο ολόκληρα 24ωρα και ένα πρωϊνό.

Με έναν δυναμικό συνδυασμό απελευθερωτικών μεθόδων, επιτυγχάνεται ασύλληπτα γρήγορη και βαθιά κάθαρση των τριών διαστάσεων της ύπαρξής μας- σωματικής, λεκτικής και πνευματικής- μέσω πειθαρχίας, σιωπής και καθοδηγούμενου διαλογισμού και απαγγελίας μάντρα.

Η κάθαρση σωματικά και λεκτικά, αποσοβεί ριζικές αιτίες για παρούσες και πιθανές μελλοντικές ασθένειες και ατυχήματα και ταυτόχρονα αναστηλώνει την ζωτική μας ενέργεια και την ορθή επικοινωνία μας με το περιβάλλον.

Στο αόρατο όμως, πνευματικό μας πεδίο, φυτεύει αναλλοίωτους σπόρους, όπου η γρήγορη βλάστησή τους – εάν και εφόσον τηρούμε ενάρετο τρόπο ζωής – θα μας εξασφαλίσει καλοτυχία στην διάρκεια της επίγειας παραμονής μας και πρωτίστως, υπέρτατη εγγύηση απελευθέρωσης από τον κλοιό της Σαμσάρας την στιγμή του θανάτου.

Αυτή είναι η υπόσχεση και σφραγίδα αυθεντικότητας του Λόγου, του ίδιου του Βούδα της Αγάπης και του Ελέους, του Τσενρέζικ.

IMG_3372

Σχετικά με την άσκηση αυτήν καθ εαυτήν:

Συγκεκριμένα, το 1ο 24ωρο, παίρνουμε ένα μοναδικό χορτοφαγικό γεύμα εκτός του πρωϊνού και πίνουμε μόνον υγρά την υπόλοιπη ημέρα μέχρι να κοιμηθούμε.

Το 2ο 24ωρο, δεν τρώμε, ούτε πίνουμε τίποτα και τηρούμε απόλυτη σιωπή μέχρι την επόμενη αυγή, όπου η αποχή λήγει με τη λήψη ενός ειδικού γεύματος και την ολοκλήρωση της άσκησης.

Απαραίτητη συνθήκη και προϋπόθεση, η παραμονή και διανυκτέρευση των ασκητών στον χώρο του κέντρου, το να έχει κανείς λάβει Βουδιστικό Καταφύγιο. Επίσης κανείς θα πρέπει να έχει λάβει την μύηση της άσκησης και (εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν) τουλάχιστον να έχει λάβει την προφορική μετάδοση της άσκησης (Λουνγκ) καθώς και των αναλυτικών εξηγήσεων (Τρι). Οι αναλυτικές εξηγήσεις θα δοθούν σε ξεχωριστο σεμινάριο πρίν το retreat για όσους δεν τις έχουν λάβει.

Χιλιόχειρος Τσενρέζικ / One thousand armed Chenrezig

Προετοιμασία άσκησης:

Πριν την καθεαυτού άσκηση και πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαίου, ώρα 17.00-21.00 θα λάβει χώρα η απαραίτητη προετοιμασία με την μετάδοση των αναλυτικών εξηγήσεων της άσκησης. 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι ο χώρος του κέντρου μπορεί να φιλοξενήσει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν άμεσα την συμμετοχή τους (εως 17 Μαίου). Απαραίτητη προκαταβολή για την επικύρωση της θέσης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και για να λάβετε πιο αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες για το retreat, στείλτε μήνυμα στο info@athensbuddhistcenter.org ή μέσω facebook στο inbox της σελίδας μας.

Πρόταση συνεισφοράς:

Για το retreat & την προετοιμασία 80€, πλέον του κόστους των κείμένων και του φαγητού.

*Στο retreat θα λάβουν μέρος και η Λάμα Μαριάντζελα και η Λάμα Μαρία Μιχαηλίδου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Βουδιστικό κέντρο Αθήνας
Καρμα Ντρουμπ Γκιου Τσοεκορ Λινγκ- Bodhi Path Affiliated Center
info@athensbuddhistcenter.org

Tagged with: , , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: