Μετάδοση του διαλογισμού πάνω στην απέραντη αγάπη και ευσπλαχνία

Μετάδοση του διαλογισμού πάνω στην απέραντη αγάπη και ευσπλαχνία

Με την Λάμα Μαριάντζελα

2/12, Σάββατο, ώρα 19.00

 

Οι Μποντισάτβα εκδηλώνοντας τη συμπόνια τους  και βλέποντας τα όντα βυθισμένα στην δυστυχία τους, δε μπορούν παρά να νιώθουν αυθόρμητα απέραντη συμπόνια και αγάπη για αυτά και δίχως στο ελάχιστο να υπολογίζουν τον εαυτό τους, δράνε άφοβα και αποτελεσματικά για το καλό όλων.

Για να αναπτύξουν τα κοινά όντα τέτοιες ιδιότητες, οι φωτισμένοι παρέχουν διάφορα επιδέξια μέσα και μεθόδους, όπως για παράδειγμα ο διαλογισμός του Τσενρέζικ (Αβαλοκιτεσβάρα στα σανσκριτικά), μέσα από τον οποίο ταυτίζουμε τον εαυτό μας με τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει ο Τσενρέζικ και απαγγέλνοντας το αντίστοιχο Μάντρα, μας δίδεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε σταδιακά, γνήσια συμπόνια και να πραγματώσουμε εν τέλει την αληθινή φύση του νου μας, που είναι ύψιστη σοφία και συμπόνια, πάντοτε και παντού πρόθυμη να ενεργεί για το όφελος όλων των όντων.

Περισσότερα σχετικά με τον Τσενρέζικ ΕΔΩ.

 

Τι θα μάθουμε:

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο η Λάμα Μαριάντζελα θα δώσει τις αναλυτικές εξηγήσεις και την προφορική μετάδοση της άσκησης, έτσι ώστε να μπορούμε να διαλογιστούμε τόσο στην εκτενή όσο και στη σύντομη εκδοχή της καθώς και την απαγγελία του μάντρα με τον αντίστοιχο οραματισμό. Όσοι λάβουν τις εξηγήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν το εν λόγω διαλογισμό και ως προσωπική και καθημερινή τους άσκηση, ή και να την εκτελούν περιστασιακά συνδυάζοντάς την με την προσωπική τους άσκηση. Επίσης θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε ομαδικούς διαλογισμούς του Τσενρέζικ, που θα εκτελούνται οπουδήποτε.

 

«Κάθε ον που έχει την αγάπη και τη συμπόνια σαν κίνητρο στην καρδιά του και δρα βαθιά και ειλικρινά για το όφελος των άλλων χωρίς να νοιάζεται για φήμη, κέρδος, κοινωνική θέση, ή αναγνώριση, εκφράζει τη δραστηριότητα του Τσενρέζικ».

 

Προτεινόμενη συνεισφορά:

15€ πλέον των κειμένων και της προσφοράς προς τον δάσκαλο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Βουδιστικό κέντρο Αθήνας
Καρμα Ντρουμπ Γκιου Τσοεκορ Λινγκ- Bodhi Path Affiliated Center
info@athensbuddhistcenter.org

 

Tagged with: , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: