Εισαγωγή στο Ζίνεν Τσικονγκ 7/5/17

Αγαπητοί φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διοργάνωση μαθήματος Ζίνεν Τσικονγκ (Zhineng Qiqong) και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 7 Μαίου 2017. Το συγκεκριμένο μάθημα θα αποτελέσει μια πρώτη προσέγγιση πάνω στην συγκεκριμένη πρακτική η οποία βοηθά στην χαλάρωση και ενδυνάμωση σώματος και νου, γεγονός σημαντικό τόσο για την καθημερινότητα όλων μας, όσο και για όσους επιθυμούν  να εμβαθύνουν στην πρακτική του διαλογισμού.

4

Σχετικά με το Ζίνεν Τσικόνγκ:

Το Qiqong είναι μια αρχαία παράδοση στην Κίνα, όπου οι άνθρωποι εξασκούνταν μέσω απαλών και απλών κινήσεων, ώστε  να διατηρούν την ψυχική και σωματική τους υγεία. Υπάρχουν αρκετά Qiqong στην Κίνα ένα εκ των οποίων είναι και το Zhineng Qiqong το οποίο δημιουργήθηκε από τον Καθηγητή Pang Ming στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Είναι ένα σύστημα ασφαλές κι αρκετά εύκολο ώς προς την μάθηση του και ταιριάζει πολύ στο σύγχρονο άνθρωπο μιας και  η άσκηση γίνεται από όρθια θέση. Ενδεικτικά τα οφέλη του είναι, η χαλάρωση σώματος και νου, η ενδυνάμωση του σώματος και η παρεμπόδιση ασθενειών, καθώς και αρκετά ακόμα που θα ανακαλύψει ο ασκούμενος εξασκώντας το σε καθημερινή βάση.

Εξετάζοντας ετυμολογικά και για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το νόημα των συγκεκριμένων όρων, η λέξη Zhi θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεταφράζεται σαν έννοια με την σοφία και τη νοημοσύνη, ενώ η λέξη Neng έχει να κάνει με την ικανότητα. Δηλαδή μέσα από την εξασκησή μας σε αυτό αναπτύσουμε την νοημοσύνη και τις ικανότητες μας. Δίνοντας έναν ορισμό για το τι σημαίνει Qi Qong θα λέγαμε ότι η λέξη Qi μεταφράζεται ως η ενέργεια που βρίσκεται μέσα σε κάθε ζωντανό οργανισμό και με την λέξη Qong θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο χρόνος. Για να του δώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη μετάφραση θα λέγαμε ότι κάθε εργασία ή εκπαίδευση απαιτούν χρόνο και προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να τα κατανοήσουμε.

Ώρες:

Κυριακή 7/5 : 11:00-12:30

Θα μάθουμε :

Peng Qi Guan Ding, η πρώτη φόρμα του Ζίνεν Τσικόνγκ

La Qi, βάση για την αυτοθεραπεία στα προβληματικά μας σημεία

Dun Qiang Fa, χαλάρωση της σπονδυλικής στήλης και της περιοχής του κόκκυγα

San Xin Bing Zhan Zhuang, φόρμα στατική για την συγχώνευση των 3 κέντρων.

Τόπος διεξαγωγής:

Θουκυδίδου 55, 1ος όροφος, Αργυρούπολη

Τι θα χρειαστεί να φέρουμε:

Άνετα ρούχα

Ατομική πετσέτα προσώπου

Πρόταση συνεισφοράς:

Μη μέλη: 10 ευρώ

Μέλη: 8 ευρώ

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

 Οι θέσεις είναι περιορισμένες, για την συμμετοχή σας ενημερώστε μας έγκαιρα με την αποστολή ενός mail στο info@athensbuddhistcenter.org μέχρι και τις 06/05. Για την επιβεβαίωση της θέσης σας θα χρειαστεί προκαταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ

2O Χρήστος Αρβανιτίδης είναι γεννημένος στις 2 Αυγούστου 1980, ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα με το Okinawa Karate από την ηλικία των 14 ετών για μερικά χρόνια. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με το Gung fu και συγκεκριμένα με το Wing Chun, όπου ασχολείται επαγγελματικά  και διατηρεί τη δική του σχολή στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Τα τελευταία χρόνια θέλοντας να εμβανθύνει τις γνώσεις μέσω της εξάσκησης, ασχολείται με το Qiqong και συγκεκριμένα με το Zhineng Qiqonq.

Tagged with: , ,
Αναρτήθηκε στις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 1.047 ακόμα followers

Αρχείο
Αρέσει σε %d bloggers: