Σεμινάριο Γιάντρα Γιόγκα (Yantra Yoga seminar) 11 & 12/03/17

Αγαπητοί φίλοι, θα θέλαμε να σας ενημερωσουμε για την διοργάνωση ενός ακόμα σεμιναρίου Υantra Yoga και πιο συγκεκριμένα στις 11 & 12 Μαρτίου 2017.

Ως συνήθως θα υπάρξουν δυο γκρουπ, ένα για αρχάριους (όσους θα έρθουν για πρώτη φορά) και ένα για προχωρημένους, άτομα που συμμετείχαν σε προηγούμενα σεμινάρια.

tami.roriΗ Γιάντρα Γιόγκα προέρχεται από την θιβετανική παράδοση και αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο εξάσκησης τόσο του σώματος όσο και του νου. Είναι ταυτόχρονα μια ήπια και δυναμική τεχνική αφού εισάγει σταδιακά τον ασκούμενο βοηθώντας να εμβαθύνει βαθμιαία ολοένα και περισσότερο. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί ο καθένας να ασκηθεί σε αυτή, ακόμα και κάποιος που δεν είναι ιδιαίτερα γυμνασμένος ή δεν έχει κάνει στο παρελθόν κανένα άλλο είδος γιόγκα. Το σεμινάριο θα γίνει σε συνεργασία με την instructor Υantra Yoga Tάμι Ρόρη.

Ώρες σεμιναρίου:

Α’ ΟΜΑΔΑ (Προχωρημένοι) :

Σάββατο 11/03 : 16:00-21:00

Eπανάληψη :

9 Αναπνοές κάθαρσης (Lung Ro Salwa)

5 Tsigjong -Χαλαρώνοντας τις αρθρώσεις

8 Lungsang -Καθαρίζοντας την Πράνα

Θα μάθουμε και θα εξασκηθούμε :

5 Tsadul ( ελέγχοντας την ενέργεια)

Tsadul Αναπνευστική

Εισαγωγή στην πρώτη σειρά των Yantras

Προτεινόμενη προσφορά συμμετοχής: 40 ευρώ (για τα μέλη 35)

Β‘ ΟΜΑΔΑ (Αρχάριοι) :

Κυριακή 12/03 : 10:30-15:00

Θα μάθουμε :

9 Αναπνοές κάθαρσης (Lung Ro Salwa)

8 Lungsang -Καθαρίζοντας την Πράνα

(αν υπάρχει χρόνος θα μάθουμε και τα

5 Tsigjong -Χαλαρώνοντας τις αρθρώσεις)

Προτεινόμενη προσφορά συμμετοχής: 50 ευρώ (για τα μέλη 45)

Τόπος διεξαγωγής:

Θουκυδίδου 55, 1ος όροφος, Αργυρούπολη

Τι θα χρειαστεί να φέρουμε:

Στρωματάκι γιόγκα

Άνετα ρούχα

Ατομική πετσέτα προσώπου

Σημειωματάριο

Πρόταση συνεισφοράς για το σεμινάριο:

Μη μέλη: 50 ευρώ

Μέλη: 40 ευρώ

Έκπτωση 15% σε όσους συμμετείχαν σε προηγούμενο σεμινάριο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, για την συμμετοχή σας ενημερώστε μας έγκαιρα με την αποστολή ενός mail στο info@athensbuddhistcenter.org μέχρι τις 07/03. Για την επιβεβαίωση της θέσης σας θα χρειαστεί προκαταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ

tami.roriΗ Τάμι Ρόρη μελετά και ασκείται στον Θιβετανικό Βουδισμό για δύο και πλέον δεκαετίες. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την τρίχρονη απομόνωση των Καγκιούπα στο Dedrol Ling στο Μαρφόντ της Γαλλίας, επίσημο κέντρο απομόνωσης για λαϊκούς ασκητές.

Μετά την απομόνωση ασκήθηκε στην Γιάντρα Γιόγκα και εν συνεχεία πιστοποιήθηκε και εξουσιοδοτήθηκε ως εκπαιδεύτρια της Γιάντρα Γιόγκα από τον φημισμένο Θιβετανό Δάσκαλο Τσόγκιαλ Νάμκαϊ Νόρμπου.

Tami Rori has been following Tibetan Buddhism for at least two decades and has succesfully completed the Kagyupa 3years and 3months retreat in Dedrol Ling in Marfond, France, the official retreat center for lay practitioners. After her retreat she received and practiced Yantra Yoga and was then authorized as an instructor of this Yoga by the renonwed Tibetan Master Chögyal Namkhai Norbu himself.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ YANTRA YOGA

Η Γιάντρα γιόγκα είναι μία αρχαία παράδοση που διατηρείται από τον 8ο αιώνα όταν ο Θιβετανός λόγιος και μεταφραστής Vairochana την κατέγραψε ως ‘’Η Ένωση του ήλιου και της σελήνης’’ – (Nyida Khajor). Για αιώνες κρατείτο μυστική ώσπου στα 1970 την δίδαξε στην Δύση ο Θιβετανός Δάσκαλος Chogyal Namkai Norbu.

Σήμερα η Γιάντρα γιόγκα διδάσκεται σε όλο τον κόσμο από επιλεγμένους μαθητές που έχει εξετάσει και πιστοποιήσει ο ίδιος, προκειμένου αυτή η παράδοση να μείνει στην αρχική της ανόθευτη μορφή και έτσι να μπορέσουν να ωφεληθούν πολλοί άνθρωποι από τα ευεργετήματά της.

Η Γιάντρα γιόγκα έχει τη δυνατότητα να αναστρέψει χρόνια προβλήματα υγείας δουλεύοντας απευθείας στους μύες, συνδέσμους, νεύρα, όργανα και ενεργειακά κανάλια. Έτσι επιτυγχάνεται χαλάρωση του νου η οποία επιφέρει άριστη υγεία, ζωντάνια, ευεξία και χαρά.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι οι 18 προκαταρκτικές ασκήσεις (που χωρίζονται σε 3 γκρουπ : Lungsang, Tsigjong, Tsadul που ζεσταίνουν το σώμα χαλαρώνοντας τις αρθρώσεις και τους μύες προετοιμάζοντας τo κυρίως μέρος των yantra ασκήσεων. Μία άλλη σημαντική ιδιαιτερότητα της είναι ότι όλες οι ασκήσεις συνδυάζουν την κίνηση με τον ρυθμό και την αναπνοή.

Με την Γιάντρα γιόγκα μπορούν να ασκηθούν άνθρωποι κάθε ηλικίας, σωματότυπου, ευέλικτοι ή μη, γυμνασμένοι ή μη και να έχουν σίγουρα αποτελέσματα.

Tagged with: , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: