Εορτασμός Θιβετανικής Πρωτοχρονιάς 2017

Bell-DorjeΤην Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου εορτάζεται το Λόσαρ (Losar), η θιβετανική πρωτοχρονιά, και πιο συγκεκριμένα το Έτος του Πύρινου Κόκκορα 2144.

Από 24 έως και 27 Φεβρουαρίου θα γίνονται ειδικές τελετές Τσοκ για εξάγνιση και για να αποτραπούν εμπόδια ενόψει του νέου έτους. Παραδοσιακά λίγες μέρες πριν την πρωτοχρονιά σε όλα τα μοναστήρια και κέντρα, γίνονται τελετές προσφορών από Λάμα και έμπειρους ασκητές.

Παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν να ασκηθούν κοντά μας, είτε κάνοντας την προσωπική τους άσκηση στο ναό είτε απλά παρακολουθώντας τις τελετές που θα λαμβάνουν χώρα.

Επειδή οι προσφορές είναι μέρος αυτών των τελετουργιών και θεωρείται μεγάλη συσσώρευση αρετής, όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει για τις τελετές βρώσιμες ή/και πόσιμες προσφορές, όπως και προσφορές λουλουδιών.

Το πρόγραμμα στο Κέντρο μας θα είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Φεβρουαρίου:

Ώρα 19.30 Τελετή Μαχακάλα με Γκανατσάκρα (Τσοκ)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου:

Ώρα 18.00 Τελετή κάπνου (Σάνγκ) και σύντομη τελετή Μαχακάλα

Αυτή η τελετή καπνού αποτρέπει εμπόδια, αρρώστιες, καρμικά χρέη και αφιερώνεται σε όσους είναι ετοιμοθάνατοι ή έχουν αποδημήσει.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου :

Ώρα 18.00 Εορτασμός πρωτοχρονιάς Λόσαρ

Την ημέρα της πρωτοχρονιάς θα κάνουμε προσφορά του μάνταλα, θα ακολουθήσουν προσευχές για την μακροζωία των δασκάλων μας και προσευχές για ειρήνη, καλοτυχία και αφθονία σε όλα τα επίπεδα για όλα τα όντα. Παραδοσιακά στο τέλος προσφέρουμε όλοι από μια Κάτα (άσπρο μεταξωτό φουλάρι) μπροστά στον Βούδα στο ιερό και στους παρόντες Λάμα.

Στην συνέχεια θα γιορτάσουμε μαζί τρώγοντας και πίνοντας τα φαγητά που θα έχουμε φέρει όλοι, θα ανταλλάξουμε δώρα αν θέλουμε και θα γιορτάσουμε έτσι μαζί την ημέρα του νέου θιβετανικού έτους.

 

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο κέντρο μας, επί της οδού Θουκυδίδου 55 στην Αργυρούπολη (μόλις 500μ. από τον ομώνυμο σταθμό μετρό Αργυρούπολη).

Για τις ημέρες του εορταμού του Λόσαρ, δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση συνεισφοράς. Παραδοσιακά είθισται να δίνονται χρηματικές προσφορές για την υποστήριξη των σκοπών και της λειτουργίας του κέντρου καθώς και των Λάμα που εκτελούν τις τελετές. Οποιαδήποτε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη και καθόλα χρήσιμη.

Tagged with: , , , ,
Αναρτήθηκε στις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 1.047 ακόμα followers

Αρχείο
Αρέσει σε %d bloggers: