Πρόγραμμα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016

Αγαπητοί φίλοι,

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις Ιανουαρίου & Φεβρουαρίου 2016. Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο κέντρο μας, επί της οδού Θουκυδίδου 55 στην Αργυρούπολη (μόλις 500μ. από τον ομώνυμο σταθμό μετρό Αργυρούπολη).

Ξεκινάμε στις 23/1 με Τσοκ και την κοπή της πίτας για το νέο έτος, ακολουθεί το σεμινάριο Λότζον 31/1, συνεχίζουμε με το Λόσαρ 5-9/2, τον παραδοσιακό εορτασμό της θιβετανικής πρωτοχρονιάς και τελειώνουμε με τις εξηγήσεις πάνω στην άσκηση του Βατζρασάτβα (Ντόρτζε Σεμ πα).

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις:

——————————————————————————————————————————

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

23/1, Σάββατο ώρα 18.30

  • Τσοκ Πανσελήνου – τελετή προσφορών Μιλαρέπα & κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η πανσέληνος είναι μια ευοίωνη και ενεργειακά δυνατή ημέρα για την άσκηση του διαλογισμού. Λέγεται μάλιστα ότι λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, ό,τι θετικό προκύπτει μέσα από το διαλογισμό πολλαπλασιάζεται πολλές φορές.

Επιπρόσθετα μετά το τέλος του Τσοκ θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας για το νέο έτος, καθώς και σύντομο σνακ για το καλωσόρισμα του νέου έτους. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθείτε και με καλή διάθεση να γιορτάσουμε παρέα.

Λίγα λόγια για το ΤΣΟΚ:

Ένα ακόμα επιδέξιο μέσο της Βατζραγιάνα (Διαμαντένιος Δρόμος) για συσσώρευση θετικού Κάρμα και εξαγνισμό των εμποδίων, είναι οι ομαδικές τελετές προσφορών, γνωστές και ως Γκανατσάκρα (Θιβ.Τσοκ), που αποτελούν μια ιδιαίτερα δυνατή μέθοδο μέσα από την οποία προκύπτει όφελος σε πολλά επίπεδα για όλους τους συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας τελετής οι συμμετέχοντες που δεν γνωρίζουν την τελετή, μπορούν (προαιρετικά) να απαγγείλουν μάντρα και θετικές ευχές αλλά και να φέρουν (υγιεινές) φαγώσιμες και πόσιμες προσφορές που ευλογούνται και εν συνεχεία μοιράζονται στους παρευρισκόμενους.——————————————————————————————————————————

31/1, Κυριακή ώρα 12.00

  • Λότζον, Διαλογισμός πάνω στην απέραντη αγάπη και ευσπλαχνία

Οι Μποντισάτβα εκδηλώνοντας τη συμπόνια τους, και βλέποντας τα όντα βυθισμένα στη δυστυχία τους, δε μπορούν παρά να νιώθουν αυθόρμητα απέραντη συμπόνια και αγάπη για αυτά και δίχως στο ελάχιστο να υπολογίζουν τον εαυτό τους, δράνε άφοβα και αποτελεσματικά για το καλό όλων.

Για να αναπτύξουν τα κοινά όντα τέτοιες ιδιότητες, οι φωτισμένοι παρέχουν διάφορα επιδέξια μέσα και μεθόδους. Μια τέτοια μέθοδος είναι το Λότζον, που αποτελεί το α και το ω για κάθε πνευματική επίτευξη και εξέλιξη καθώς και για εμβάθυνση στο πνευματικό δρόμο.

Τι θα μάθουμε:

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο η Λάμα Μαριάντζελα θα δώσει οδηγίες χρήσης του Λότζον σύμφωνα με ένα συνοπτικό εγχειρίδιο που έγραψε ο 5ος Σάμαρπα Κόντσοκ Γιένλακ. Όλα όσα πρέπει να γνωρίσει και να εφαρμόζει κανείς, ένας συνοπτικός οδηγός για όσους επιθυμούν να δώσουν στην καθημερινότητά τους ουσιαστικό νόημα.

Πρόταση συνεισφοράς: 20€ πλέον της προαιρετικής προσφοράς στη δασκάλα.

——————————————————————————————————————————

5/2 έως και 9/2

  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟς ΛΟΣΑΡ, του θιβετανικου νεου ετουσ

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με την Σάνγκα του KDCL στον εορτασμό και στο πρόγραμμα απαγγελιών για το Λόσαρ (χρονιά του Πιθήκου της Φωτιάς). Ακολουθεί ημερήσιο πρόγραμμα. Καλέστε μας για την επιβεβαίωση της ακρβούς ώρας έναρξης των δραστηριότητων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Λόσαρ ΕΔΩ.

5,6,7,8 Φεβρουαρίου (Παρασκευή έως και Δευτέρα) ώρα 19.00

Τελετή προσφορών ΤΣΟΚ, για τον εξαγνισμό των εμποδίων για το νέο έτος.

9 Φεβρουαρίου (Τρίτη), πρωτοχρονιά, ώρα 19.30

Σύντομος διαλογισμός Τσενρέζικ και απαγγελία του μάντρα της μεγάλης συμπόνιας ΟΜ ΜΑΝΙ ΠΕΜΕ ΧΟΥΝ

Απαγγελία ευοίωνων ευχών και προσευχών μακροζωίας. Φαγητό, σνακ και τσάι. Κλήρωση δώρων.

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συμμετέχετε σε αυτές τις ευοίωνες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ημερών, το κέντρο θα είναι ανοιχτό. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να συμμετέχει για όσο χρόνο μπορεί, απλά χαλαρώνοντας ή απαγγέλοντας μάντρα και ευχές. Επίσης όσοι το επιθυμούν μπορούν να φέρουν πόσιμες ή και βρώσιμες προσφορές που θα χρησιμοποιηθούν στα ΤΣΟΚ.

Οποιαδήποτε άλλη προσφορά για το κέντρο και τις δράσεις κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, είναι καθόλα ευπρόσδεκτη (πληροφορίες με mail ή τηλεφωνικά).

——————————————————————————————————————————

13/2, Σάββατο ώρα 18.30

  • Εξηγήσεις για την άσκηση του Βατζρασάτβα (Ντόρτζε Σεμ-πα) 

Η εξάγνιση του αρνητικού κάρμα και όλων των εμποδίων (εξωτερικών και εσωτερικών) είναι απαραίτητα για κάθε ασκητή που θέλει να εμβαθύνει στο πνευματικό μονοπάτι. Η άσκηση του Βατζρασάτβα είναι ο κατ’εξοχήν τρόπος για να το πετύχουμε.

Τι θα μάθουμε:

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο η Λάμα Μαριάντζελα θα δώσει εξηγήσεις στην άσκηση του Βατζρασάτβα και την προφορική μετάδοση για όσους επιθυμούν να ασκηθούν και να ολοκληρώσουν την εν λόγω πρακτική.

< Προτεινόμενη συνεισφορά: 20€ πλέον της προσφοράς προς τον δάσκαλο

——————————————————————————————————————————

22/2, Δευτέρα ώρα 19.30

  • ΤΣΟΤΡΟΥΛ ΝΤΟΥΤΣΕΝ-ΤΕΛΕΤΗ ΤΣΟΚ ΜΙΛΑΡΕΠΑ

Το Τσότρουλ Ντούτσεν, αφορά ένα από τα 4 πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του Βούδα και κατά συνέπεια του Βουδισμού. Οποιαδήποτε θετική δράση και αρετή συσσωρεύουμε πολλαπλασιάζετε 10 εκατομμύρια φορές. Τη συγκεκριμένη ημέρα εορτάζεται η μέρα που τελείωσαν τα θαύματα που επί 15 ημέρες εκτελούσε ο Βούδας Σακυαμούνι.

Περισσότερα για το Ντούτσεν ΕΔΩ.

 ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Οι διδασκαλίες του Βούδα είναι βασισμένες στην αγάπη και τη συμπόνια για κάθε έμβιο ον ανεξαιρέτως. Έτσι, χρειάζεται να δρούμε με έναν τέτοιο τρόπο που θα φέρνει γαλήνη και συμπόνια στο νου, καθώς και να συσσωρεύσουμε αρετή μέσω των πραγμάτων που επιλέγουμε να κάνουμε.

Ένας άμεσος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, είναι οι τελετές Γκανατσάκρα-Τσοκ, ένα επιδέξιο μέσο του ταντρικού βουδισμού Βατζραγιάνα. Περισσότερα για το είναι το Τσοκ ΕΔΩ.

Πολλά καντηλάκια ή κεριά για προσφορά φωτός, βρώσιμες και πόσιμες προσφορές, λουλούδια και το μάλα μας.

——————————————————————————————————————————

Δηλώσεις συμμετοχής

Ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις ή την εκδήλωση που σας ενδιαφέρουν/ει για να σας αποστείλουμε επιπρόσθετες σχετικές πληροφορίες. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται τηλεφωνικά ή και ηλεκτρονικά αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό).

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,Κάρμα Ντρουμπ Γκιου Τσεκορ Λινγκ-Bodhi Pathinfo@bodhipath.gr

Tagged with: , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: