ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, Μάιος-Ιούνιος 2015

Αγαπητοί φίλοι,

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις Μαϊου & Ιουνίου 2015. Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο κέντρο μας, επί της οδού Θουκυδίδου 55 στην Αργυρούπολη (μόλις 500μ. από τον ομώνυμο σταθμό μετρό Αργυρούπολη).

Στο διάστημα αυτό θα λάβουν χώρα πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις αρχής γενομένης με την εξαίρετη και ιδιαίτερα χρήσιμη μετάδοση ενός κειμένου του Γκούρου Ρίνποτσε από τον Λάμα Λουίτζι (17/5), τον εντατικό διήμερο διαλογισμό ΠΟΟΥΑ της άσκησης της μεταφοράς συνείδησης με τη Λάμα Μαριάντζελα (23 & 24/5), επιμνημόσυνες τελετές και διαλογισμοί για την Παρανιρβάνα του Σάμαρ Ρίνποτσε (31/5-8/6) και εξηγήσεις στη Σούτρα της Καρδιάς την πιο γνωστή και πλέον σημαντική Σούτρα του Βούδα Σακυαμούνι και πολλά άλλα.

Κλείστε την θέση σας και λάβετε τα οφέλη της έγκαιρης κράτησης και συμμετοχής.

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις:

——————————————————————————————————————————

ΜΑΪΟΣ

17/5, Κυριακή ώρα 12.00

  • διΔιδασκαλια και ασκηση με τον Λαμα Λουιτζι

Οι προφητείες του Γκούρου Παντμασάμπαουα (Γκούρου Ρίνποτσε). Μετάδοση και συσσώρευση απαγγελίας της παράκλησης “ΝΤΟΥΣΟΥΜ ΣΑΝΓΚΙΕ” , για εξουδετέρωση αντίξοων συνθηκών

lama_luigiΟ Λάμα Λουίτζι θα μιλήσει για τις απίστευτες προφητείες που έδωσε ο μεγάλος, τέλεια φωτισμένος, ινδός γιόγκι Πάντμα Σάμπαουα πριν από χίλια και πλέο χρόνια. Ο Γκούρου Ρίνποτσε είναι εκείνος που πρωτοσύστησε τον ταντρικό βουδισμό στο Θιβέτ και είναι αναγνωρισμένος και σεβαστός από όλες τις σχόλες του θιβετανικού βουδισμού για την πραγμάτωση του, την πνευματική κληρονομία που άφησε στο Θιβέτ και για τα κείμενα διδασκαλιών (Τέρμα) που έκρυψε με μαγικό τρόπο για να ανακαλυφθούν στο μέλλον, όποτε τα χρειάζεται η ανθρωπότητα.

Ο Λάμα Λουίτζι θα δώσει επίσης λουνγκ και σύντομες εξηγήσεις για την παράκληση του μικρού κειμένου του Γκούρου Ρίνποτσε ‘’ΝΤΟΥΣΟΥΜ ΣΑΝΓΚΙΕ’’ που ανακαλύφθηκε από τον μεγάλο Τέρτον Τσόκιουρ Λίνγκπα τον 19ο αιώνα. Λέγεται ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν υπάρχει μεγαλύτερο καταφύγιο από τον Γκούρου Πάντμα Σάμπαουα.

Απαγγέλοντας αυτές τις λίγες στροφές με εμπιστοσύνη και σωστή στάση στο νου, λέγεται ότι αποτρέπονται και εξουδετερώνονται όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά εμπόδια. Σε μοναστήρια των Νίγκμαπα και των Καγκιούπα, μοναχοί και μοναχές καθώς και λαϊκοί ασκητές κάνουν τακτικά συσσώρευση απαγγελίας αυτής της παράκλησης για να αποτραπούν κακουχίες. Γενικά είναι μια σύντομη και απλή άσκηση που μπορεί εύκολα να ενταχτεί στην πολυάσχολη καθημερινοτητά μας. Στο τέλος της μετάδοσης, θα έχουμε την ευκαιρία να απαγγείλουμε όλοι μαζί αυτή την άσκηση.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ: Σημειωματάριο

Πρόταση συνεισφοράς: 15€ πλέον προαιρετικής προσφοράς στον δάσκαλο. ——————————————————————————————————————————

23/5, Σάββατο & 24/5 Κυριακή

  • ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΟΥΑ

ΠΟΟΥΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ,

σύμφωνα με την αρχαία ταντρική της Πόουα

Λάμα Μαριάντζελα στο κέντροΓια ακόμη μια φορά θα έχουμε την εξαιρετική ευκαιρία να ασκηθούμε στην Πόουα, μιας βαθύτατης και ιδιαίτερα ωφέλιμης τεχνικής του θιβετανικού βουδισμού, μέσα από την οποία μαθαίνουμε την ώρα του θανάτου να καθοδηγήσουμε τη συνείδησή μας στο Σουκαβάτι (Ντεουατσέν), το εξαγνισμένο πεδίο του Βούδα Αμιτάμπα, τη χώρα του ατελείωτου φωτός και αγάπης, ξεπερνώντας τον βαθιά ριζωμένο φόβο και τρόμο της εμπειρίας του θανάτου.

Σ’ αυτό το διήμερο μπορούν να συμμετέχουν όσοι ήδη έχουν ξανακάνει την ασκηση της Πόουα τουλάχιστον μια φορά. Θα είναι μια ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε και ασκηθούμε ξανά σε μια ιδιαίτερα σημαντική άσκηση.

Δηλώστε συμμετοχή για να λάβετε το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου.

Περισσότερα για το Ντεουατσέν και τον Βούδα Αμιτάμπα ΕΔΩ.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ: Το κείμενο της άσκησης

Πρόταση συνεισφοράς: 35€ πλέον προαιρετικής προσφοράς στον δάσκαλο.

——————————————————————————————————————————

IOYNIΟΣ

31/5 έως και 8/6

  • Επιμνημόσυνες τελετές για την Πάρανιρβάνα του Κούνζιν Σάμαρ Ρίνποτσε

Μια σειρά διαλογισμών και τελετών προς τιμήν του πολυαγαπημένου μας δασκάλου και για την γρήγορη επαναγέννησή του. Η φυσική του παρουσία είναι πολύ σημαντική για τον κόσμο και τον πλανήτη μας.

31/5 Κυριακή, ώρα 12.00 Διαλογισμός Αμιτάμπα

2/6 Τρίτη, ώρα 19.30 Τσοκ Πανσελήνου, τελετή προσφορών Αμιτάμπα

Επ’ ευκαιρίας του Σάγκα Ντάουα Ντούτσεν, ενός εκ των 4 πιο σημαντικών γεγονότων της ζωής του Βούδα και κατά συνέπεια του Βουδισμού θα κάνουμε μια τελετή προσφορών στην μνήμη του Σάμαρ Ρίνποτσε. Την συγκεκριμένη ημέρα οποιαδήποτε θετική δράση και αρετή συσσωρεύουμε πολλαπλασιάζετε 10 εκατομμύρια φορές. Ως εκ τούτου θα αφιεωσουμε την αρετή στην γρήγορη επαναγέννηση του. Ένας άμεσος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, είναι οι τελετές Γκανατσάκρα-Τσοκ, ένα επιδέξιο μέσο του ταντρικού βουδισμού Βατζραγιάνα.

Πολλά καντηλάκια ή κεριά για προσφορά φωτός, βρώσιμες και πόσιμες προσφορές, λουλούδια και το μάλα μας.

Περισσότερα για το Ντούτσεν ΕΔΩ.

Περισσότερα για το είναι το Τσοκ ΕΔΩ.

7/6 Κυριακή, ώρα 12.00 Γκουρουγιόγκα του Σάμαρ Ρίνποτσε

11/6 Πέμπτη, ώρα 19.30 Γκουρουγιόγκα του Σάμαρ Ρίνποτσε

Ένα σημαντικό κείμενο σύνδεσης με το νου του δασκάλου (Γκουρουγιόγκα). Δεδομένου ότι το κείμενο είναι νεοσύστατο θα δοθούν το Λουνγκ και σύντομες εξηγήσεις για την εκτέλεσή του και εν συνεχεία θα γίνει ομαδική άσκηση.

—————————————————————————————————————————

14/6, Κυριακή ώρα 12.00

  • Διδασκαλίες και άσκηση στη Σούτρα της Καρδιάς

Πραζναπαραμίτα, η ύψιστη σούτρα της αληθινής φύσης όλων. Η λάμα θα δώσει εξηγήσεις στο κείμενο αυτό που ειναι πηγη απέραντης συσσώρευσης αρετής, ενώ εν συνεχεία θα γίνει ομαδική απαγγελία.

Πρόταση συνεισφοράς: 15€ πλέον προαιρετικής προσφοράς στον δάσκαλο.

 ——————————————————————————————————————————

21/6, Κυριακή ώρα 12.00

  •  διαλογισμοσ πρασινησ ταρασ

Μία διαλογιστική άσκηση η οποία έχει τη δύναμη να εξουδετερώσει όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές ανεπιθύμητες συνθήκες στη ζωή μας και να μας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Μέσα από την τελετή, την απαγγελία των επαίνων, του μάντρα και πολλών θετικών ευχών καταφέρνουμε με επιδέξιο τρόπο να συσσωρεύουμε αρετή και θετικό κάρμα πολύ γρήγορα και άμεσα, κάτι που είναι απαραίτητο στο δρόμο μας προς την τέλεια φώτιση.

Επιπρόσθετα θα κάνουμε και την τελετή εξαγνισμού Σανγκ, ή αλλιώς προσφορά καπνού. Τα διάφορα υλικά που καίγονται και εξαγνίζονται, τα προσφέρουμε με τέλειο και αγνό τρόπο στους Βούδες, Μποντισάτβα, τοπικές κοσμικές θεότητες, όλα τα όντα κλπ. με σκοπό: Τη συσσώρευση αρετής και γενναιοδωρίας, τον εξαγνισμό αρνητικών επιρροών και καρμικών χρεών που συσσωρεύτηκαν τόσο σ’ αυτή τη ζωή όσο και στις αμέτρητες προηγούμενες ενσαρκώσεις μας, απομάκρυνση όλων των εμποδίων που δημιουργούνται από όντα με κακές προθέσεις, ειρήνευση των καταστροφών και των ασθενειών που προκαλούνται από τα τέσσερα στοιχεία.

Περισσότερα για την Πράσινη Τάρα ΕΔΩ.

——————————————————————————————————————————

28/6, Κυριακή ώρα 12.00

  • Διδασκαλίες και άσκηση στη Σούτρα της Καρδιάς

Πραζναπαραμίτα, η ύψιστη σούτρα της αληθινής φύσης όλων. Η λάμα θα δώσει εξηγήσεις στο κείμενο αυτό που ειναι πηγη απέραντης συσσώρευσης αρετής, ενώ εν συνεχεία θα γίνει ομαδική απαγγελία.

Πρόταση συνεισφοράς: 15€ πλέον προαιρετικής προσφοράς στον δάσκαλο.

——————————————————————————————————————————

Δηλώσεις συμμετοχής

Ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις ή την εκδήλωση που σας ενδιαφέρουν/ει για να σας αποστείλουμε επιπρόσθετες σχετικές πληροφορίες. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται τηλεφωνικά ή και ηλεκτρονικά αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό).

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,
Κάρμα Ντρουμπ Γκιου Τσεκορ Λινγκ-Bodhi Path
info@bodhipath.gr
Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: