Ο ΜΠΕΡΟΥ ΚΥΕΝΤΣΕ ΡΙΝΠΟΤΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (13-15/9/13)

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΤΑΡΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

13-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ντόρτζε Πάμο και Μαχακάλα μυήσεις και Διδασκαλίες ¨Τα 4 Ντάρμα του Γκαμ-πόπα¨

Από τον Μπέρου Κυέντσε Ρίνποτσε

Ένας από τους πλέον φημισμένους και πραγματωμένους δασκάλους των γενεαλογιών Κάγκιου και Ρίμε του Θιβέτ

Αγαπητοί φίλοι στο Ντάρμα!

H.E. Beru Khyentse Rinpoche

H.E. Beru Khyentse Rinpoche, photo taken at Dhagpo Kagyu Ling in 2009 by Stephane Offort

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την επίσκεψη του Σεβάσμιου Μπέρου Κυέντσε Ρίνποτσε στην Αθήνα από 13-15 Σεπτεμβρίου 2013. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Ρίνποτσε θα μεταδώσει 2 υψηλότατες μεταδόσεις Βατζραγιάνα (Τάντρα) και ειδικότερα της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου, τη μύηση του Μαχακάλα (Θιβ. Μπερνατσέν) και τη μύηση της Ντόρτζε Πάμο (Σκτ. Βατζραγιογκίνι), δύο από τα τρία «καταφύγια» ενός ταντρικού ασκητή, τα οποία είναι Γκούρου, Γίνταμ, και Προστάτες. Χωρίς την υποστήριξη των τριών καταφυγίων δεν γίνεται να προχωρήσει κανείς σ’ ένα βαθύ πνευματικό μονοπάτι. Παρόλο που ο φωτισμένος δάσκαλος είναι η ουσία των πάντων, τα ισχυρά αυτά επιδέξια μέσα και μέθοδοι μας δίνουν τη δυνατότητα να εξαγνίσουμε πολλά απ’ τα πέπλα που καλύπτουν τη φωτισμένη μας φύση.

Επιπρόσθετα ο Ρίνποτσε θα μιλήσει για τη νοοτροπία που θα χρειαστεί να έχουμε κατά τη διάρκεια του πνευματικού μας μονοπατιού, έτσι ώστε να επιτύχουμε το υψηλότερο δυνατό αποτέλεσμα, βασιζόμενος στις πνευματικές συμβουλές που έχουν δοθεί από τον πρότερο κάτοχο της γενεαλογίας Γκαμ-πόπα μέσα από τη διδασκαλία «Τα τέσσερα Ντάρμα του Γκαμ-πόπα».

Ο Μπέρου Κυέντσε Ρίνποτσε θεωρείται αυθεντία στο να μεταδίδει ύψιστες πρακτικές Βατζραγιάνα. Είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες δασκάλους που εξακολουθεί να το κάνει. Έχει λάβει πλείστες μεταδόσεις από μεγάλους δασκάλους διαφόρων γενεαλογιών του θιβετανικού βουδισμού, μεταξύ των οποίων είναι ο 16ος Κάρμαπα, ο Δαλάι Λάμα, ο Ντίλγκο Κυέντσε Ρίνποτσε, ο Σάκυα Τρίντζιν, ο Κάλου Ρίνποτσε κ.α. θεωρείται δάσκαλος της κίνησης Ρίμε, δηλαδή δάσκαλος που αντιπροσωπεύει και τις 4 κύριες σχολές του θιβετανικού Βουδισμού, αν και επίσημα υποστηρίζει κυρίως τη δραστηριότητα της γενεαλογίας του Κάρμαπα. Ο ίδιος ασκήθηκε για χρόνια στις ύψιστες ταντρικές τεχνικές του διαμαντένιου δρόμου (Βατζραγιάνα), έχοντας την πλήρη εξουσιοδότηση καθώς και τη βαθιά πραγμάτωση που απαιτείται για να τις μεταδίδει με τον αυθεντικό τρόπο.

Η λήψη τέτοιων μεταδόσεων απαιτεί τη συγκέντρωση

πολλών θετικών καρμικών συνθηκών.

Η μετάδοση τους ολοένα και σπανίζει, οπότε αδράξτε την ευκαιρία !

——————————————————————————————————————————

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσο αφορά στις γενικές διδασκαλίες μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Πρωτίστως αν είναι βουδιστής ασκητής (οποιασδήποτε γενεαλογίας) και ανεξάρτητα πόσα χρόνια ασκείται ή τι πρακτική εφαρμόζει επί του παρόντος και επιπροσθέτως όσοι αναζητούν ένα αυθεντικό πνευματικό μονοπάτι, (αν είναι μόνοι όχι κάτω από 18 ετών).

Οι μεταδόσεις που θα δοθούν απευθύνονται κυρίως σ’ όσους έχουν ολοκληρώσει ή ασκούνται στις 4 προκαταρτικές ασκήσεις της Μαχαμούντρα (Νέντρο). Επίσης όποιος αισθάνεται ισχυρό σύνδεσμο με τη γενεαλογία και αντιλαμβάνεται την άσκηση ως έναν τρόπο ζωής είναι επίσης ευπρόσδεκτος να λάβει τη μετάδοση του Μαχακάλα έτσι ώστε να θέσει γερά θεμέλια στη διαλογιστική του πρακτική.

Όποιος ενδιαφέρεται να λάβει τη συγκεκριμένη μετάδοση θα χρειαστεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας προκειμένου να αποφασιστεί αν πληροί τα προαπαιτούμενα κριτήρια.

Ειδικότερα, η μετάδοση της Βατζραγιογκίνι (Ντόρτζε Πάμο), είναι μια πολύ βαθιά και πολύ προχωρημένη μετάδοση που ως γνωστόν τα οφέλη της είναι αμέτρητα. Η συγκεκριμένη μετάδοση δε δίδεται ποτέ δημοσίως, έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, γι’ αυτό ο Ρίνποτσε θα τη δώσει αυστηρώς, μόνο σε δεσμευμένους και προχωρημένους ασκητές οι οποίοι προτίθενται να ασκηθούν στη συγκεκριμένη πρακτική σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο τρόπο σε διαλογιστική απομόνωση. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άμεσα την απομόνωση, και μέχρι αυτό να είναι δυνατό, μπορούν να λάβουν τη μύηση μαζί με την υποχρέωση να κάνουν την καθημερινή σύντομη άσκηση της Βατζραγιογκίνι.

Σε κάθε περίπτωση όποιος ενδιαφέρεται να λάβει τη συγκεκριμένη μετάδοση θα χρειαστεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας προκειμένου να αποφασιστεί αν πληροί τα προαπαιτούμενα κριτήρια.

Σημαντική επισήμανση

Προκειμένου να λάβει κανείς μια ταντρική μετάδοση (όχι τις γενικές διδασκαλίες), είναι απαραίτητο να έχει λάβει προηγουμένως το βουδιστικό καταφύγιο. Το νόημα αυτού, είναι το αυτόβουλο άνοιγμα του νου σ’ όλα τα αφυπνισμένα όντα, τις οδηγίες και την καθοδήγησή τους, και ειδικότερα στον ιστορικό Βούδα, τις διδασκαλίες της αλήθειας που έδωσε ή Ντάρμα και στη Σάνγκα τους πνευματικούς φίλους στο δρόμο προς τη φώτιση. Λαμβάνοντας κανείς καταφύγιο μ’ αυτόν τον τρόπο, τοποθετεί τη βάση πάνω στην οποία θα δομηθεί η πνευματική του άσκηση μέχρι να φτάσει στην τέλεια φώτιση. Εξετάζοντας το μονοπάτι και αναπτύσσοντας πίστη και κατανόηση γι’ αυτό, μέσω της λήψης καταφυγίου κανείς μπορεί συνειδητά να λογιστεί ως ασκητής αυτών των διδασκαλιών.

Όσοι δεν έχουν λάβει καταφύγιο ας μας ενημερώσουν σχετικά, κατά την εγγραφή τους στο σεμινάριο. Ρίνποτσε θα δώσει καταφύγιο πριν από τη μύηση, γι’ αυτό όσοι είναι να λάβετε καταφύγιο ενημερώστε μας εγκαίρως.

——————————————————————————————————————————

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • Το πρόγραμμα της ημέρας αφορά στη μύηση της Ντόρτζε Πάμο και σ’ άτομα που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όσοι θα επιλεχθούν να συμμετέχουν θα ενημερωθούν για το ακριβές πρόγραμμα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 11.15-13.30     Διδασκαλία τα 4 Ντάρμας του Γκαμ-πόπα
  • 18.15-19.00     Λήψη Καταφυγίου (για όσους δεν το έχουν ήδη λάβει)
  • 19.00-21.00     Mύηση Μαχακάλα

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΜΕΒΡΙΟΥ

  • 11.15-13.30     Διδασκαλία τα 4 Ντάρμας του Γκαμ-πόπα
  • 17.45-20.00     Διδασκαλία τα 4 Ντάρμας του Γκαμ-πόπα

——————————————————————————————————————————

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, κλείσιμο θέσης, συμμετοχή κλπ. μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας αποστείλουμε αναλυτικό πρόγραμμα.

Διαδώστε το μήνυμα! Αν έχετε φίλους στο Ντάρμα που πιθανώς να ενδιαφέρονται παρακαλούμε προωθήστε αυτό το μήνυμα.

  • Βουδιτικό Κέντρο Αθήνας, Karma Drubgyu Chokhor Ling-Bodhi Path
  • + 30 6974 373611
  • info@bodhipath.gr
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: