ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, Μάιος 2013

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις του τακτικού προγράμματος για τον μήνα Μάιο 2013. Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλουμε σε εφαρμογή κάποιες από τις ασύγκριτες και αξεπέραστες βουδιστικές τεχνικές, τα «δώρα» αυτά που έχουν δοθεί από τους Βούδες και τα αφυπνισμένα όντα του παρελθόντος.

Στο πρόγραμμα του μηνός δεσπόζουν οι εορτασμοί των γενεθλίων του 17ου Κάρμαπα (7/5) και της ημέρας του Βούδα (26-27/5). Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις:

——————————————————————————————————————————

7/5, Τρίτη ώρα 19.00

ΤΕΛΕΤΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΣΟΚ ΜΙΛΑΡΕΠΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ 17ου ΚΑΡΜΑΠΑ

Με αφορμή τα γενέθλια του αγαπημένου μας δασκάλου θα εκτελέσουμε προς τιμήν του και για τη μακροζωία του μια ομαδική τελετή προσφορών ΤΣΟΚ Μιλαρέπα.

karmapaΣε ηλικία 3 ετών περίπου, ο Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε αυτοαναγνωρίστηκε μ’ έναν πολύ άμεσο τρόπο, λέγοντας σε διάφορους παρευρισκόμενους και άτομα που συναντούσε ότι «Είμαι ο Κάρμαπα». Με την πάροδο των χρόνων εκδήλωνε και άλλες αξιοσημείωτες ιδιότητες. Όπως για παράδειγμα όταν σε πολύ μικρή ηλικία διάβασε ένα αρχαίο κείμενο σχετικά με τη βαθύτατη έννοια της «κενότητας». Αφότου ανάγνωσε το πρώτο μέρος μονομιάς ήξερε απ’ έξω όλο το βιβλίο, απαγγέλλοντάς το στους παρευρισκόμενους.

Στην ηλικία των έντεκα, ο Κάρμαπα και η οικογένεια του (ο πατέρας του ονόματι Μίπαμ Ρίνποτσε τυγχάνει σπουδαίος δάσκαλος, λόγιος, Τέρτον και Σίντα) διέφυγαν από το Θιβέτ και εν συνεχεία αναγνωρίστηκε και ενθρονίστηκε με κάθε επισημότητα ως ο 17ος ΓΚΥΑΛΟΥΑ ΚΑΡΜΑΠΑ από τον 14ο Σάμαρ Ρίνποτσε, τον 2ο τη τάξει και σε σπουδαιότητα Λάμα της γενεαλογίας-πνευματικής παράδοσης Κάρμα Κάγκιου του θιβετανικού βουδισμού.

6 Μαΐου 2013 είναι τα 30α γενέθλια του Λάμα Κάρμαπα, του πατριάρχη και υπέρτατου δασκάλου της γενεαλογίας μας. Ενός όντος που όλοι όσοι έχουν την καλοτυχία να τον συναντήσουν και να λάβουν διδασκαλίες, αναφέρονται στην απεριόριστη συμπόνια και φωτεινότητά του, καθώς και τη σοφία και την επιδεξιότητα με την οποία καθοδηγεί του μαθητές του.

Έτσι λοιπόν, εγκαρδίως προσκαλούμε άπαντες να παρευρεθούν στο εξαίρετο αυτό γεγονός και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ευχόμενοι στην Αγιότητά Του εξαιρετική υγεία, μακροζωία, επιτυχία και εκπλήρωση των πνευματικών ευχών και επιθυμιών του.

Είθε η Αγιότητά Του να στρέφει τον τροχό του Ντάρμα για όλα τα όντα μέχρι ότου όλη η Σαμσάρα να αδειάσει ολότελα !

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ

Πολλά καντηλάκια ή κεριά για προσφορά φωτός, λουλούδια και το μάλα μας.

Περισσότερα για το είναι το Τσοκ ΕΔΩ.

——————————————————————————————————————————

12/5, Κυριακή ώρα 12.30

διαλογισμοσ ΣΤΗΝ όψη ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΕΟΥΣ, τσενρεζικ

Προσωποποίηση της απέραντης συμπόνιας όλων των φωτισμένων, ο Τσενρέζικ αποτελεί κύρια άσκηση για την ανάπτυξη αυτής της ιδιότητας στο νου μας. Το όφελος της απαγγελίας του Μάντρα έχει εξαιρετική ευλογία και τη δύναμη να εξαπλώνεται παντού, γαληνεύοντας τα ενοχλητικά συναισθήματα και απαλύνοντας έτσι τη δυστυχία όλων των όντων.

Περισσότερα για τον Τσενρέζικ ΕΔΩ.

——————————————————————————————————————————

19/5, Κυριακή ώρα 12.30

  •  διαλογισμοσ πρασινησ ταρασ

Μία διαλογιστική άσκηση η οποία έχει τη δύναμη να εξουδετερώσει όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές ανεπιθύμητες συνθήκες στη ζωή μας και να μας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Μέσα από την τελετή, την απαγγελία των επαίνων, του μάντρα και πολλών θετικών ευχών καταφέρνουμε με επιδέξιο τρόπο να συσσωρεύουμε αρετή και θετικό κάρμα πολύ γρήγορα και άμεσα, κάτι που είναι απαραίτητο στο δρόμο μας προς την τέλεια φώτιση.

Περισσότερα για την Πράσινη Τάρα ΕΔΩ.

——————————————————————————————————————————

26/5, Σάββατο και 27/5, Κυριακή

  • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΒΕΣΑΚ – Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ, ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου και με αφορμή το γνωστό Βέσακ ή Σάγκα Ντάουα Ντούτσεν θα εορτάσουμε την ημέρα του Βούδα, το μεγαλύτερο παγκοσμίως βουδιστικό φεστιβάλ. Εορτάζεται στην πρώτη πανσέληνο του Μαΐου, αν και η ημερομηνία διαφοροποιείται σε κάποιες χώρες. Τη συγκεκριμένη ημέρα εορτάζεται η γέννηση και η φώτιση του Βούδα και το πέρασμά του στην Παρανιρβάνα.

Περισσότερα για το Σάγκα Ντάουα Ντούτσεν ή Βέσακ ΕΔΩ.

Επιγραμματικά το πρόγραμμα του διημέρου:

  • Εκτεταμένος διαλογισμός στον Βούδα της Μεγάλης Συμπόνιας Τσενρέζικ & απαγγελία του μάντρα της μεγάλης ευσπλαχνίας ΟΜ ΜΑΝΙ ΠΕΜΕ ΧΟΥΝ για την παγκόσμια ειρήνη και ευτυχία.
  • Διαλογισμός γαλήνευσης του νου Σίνε (Σάματα).
  • Απαγγελία της «Σούτρας της καρδιάς» και της Σούτρας «Ο Βασιλιάς των ευνοϊκών ευχών της ευγενούς και εξαίρετης δραστηριότητας» του Μποντισάτβα Σαμανταμπάντρα.

 ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Οι διδασκαλίες του Βούδα είναι βασισμένες στην αγάπη και τη συμπόνια για κάθε έμβιο ον ανεξαιρέτως. Βάσει αυτού, στον εορτασμό του Βέσακ χρειάζεται να ενεργήσουμε και να κάνουμε κάτι που θα φέρει γαλήνη και συμπόνια στο νου.

Ένας επιδέξιος και άμεσος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, είναι ο διαλογισμός στον μεγάλο ελεήμονα, στο Βούδα της μεγάλης συμπόνιας, τον ευρύτερα γνωστό Αβαλοκιτεσβάρα ή Τσενρέζικ. Θα απαγγείλουμε ομαδικά (κάτι που αυξάνει την αρετή) ευχές για την απελευθέρωση όλων των όντων από τον τροχό της αλληλεξαρτούμενης ύπαρξης Σαμσάρα καθώς και το εξασύλλαβο μάντρα της μέγιστης συμπόνιας, το μάντρα των μάντρα, το φημισμένο ΟΜ ΜΑΝΙ ΠΕΜΕ ΧΟΥΝ, στέλνοντας φως και αγάπη σε κάθε επίπεδο επαναγέννησης, σε κάθε ον. Η διαδικασία αυτή θα θέλαμε να κρατήσει αρκετή ώρα, έτσι ώστε συνολικά να απαγγελθούν αρκετές χιλιάδες μάντρα και κάθε αρετή και που θα συσσωρευτεί θα αφιερωθεί για την παγκόσμια ειρήνη και ευτυχία.

Το μάντρα ΟΜ ΜΑΝΙ ΠΕΜΕ ΧΟΥΝ έχει την ιδιότητα να καθησυχάζει τα αρνητικά συναισθήματα, φέρνοντας γαλήνη και αναπτύσσοντας συμπόνια στο νου.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ

Πολλά καντηλάκια ή κεριά για προσφορά φωτός, λουλούδια και το μάλα μας.

Πρόταση συνεισφοράς: 25€ πλέον της προαιρετικής προσφοράς στη δασκάλα

——————————————————————————————————————————

Δηλώσεις συμμετοχής

Ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις ή την εκδήλωση που σας ενδιαφέρουν/ει για να σας αποστείλουμε επιπρόσθετες σχετικές πληροφορίες. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται τηλεφωνικά ή και ηλεκτρονικά αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό).

Το να γνωρίζουμε έγκαιρα τους συμμετέχοντες βοηθάει αρκετά τον προγραμματισμό μας.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,
Κάρμα Ντρουμπ Γκιου Τσεκορ Λινγκ-Bodhi Path
Πληροφορίες:  6974-373611 ή στο info@bodhipath.gr
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: