Σχετικά με τον Βούδα Αμιτάμπα & το Ντεουατσέν.

Buddha Amitabha with Bodhisattvas Chenrezig & Vajrapani / Ο Βούδας Αμιτάμπα με τους Μποντισάτβα Τσενρέζικ & Βατζραπάνι

Buddha Amitabha with Bodhisattvas Chenrezig & Vajrapani / Ο Βούδας Αμιτάμπα με τους Μποντισάτβα Τσενρέζικ & Βατζραπάνι

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΤΕΟΥΑΤΣΕΝ


Σε γενικές γραμμές για να γεννηθεί κανείς σ’ ένα καθαρό πεδίο, πρέπει να έχει εξαγνίσει ακόμα και τα πιο λεπτά πέπλα του νου, να έχει κρατήσει πολύ καθαρά τα Σάμαγια (πνευματικές υποσχέσεις) και να έχει πραγματώσει τουλάχιστον το πρώτο επίπεδο των Μποντισάτβα. Έτσι, κοινά όντα είναι πολύ δύσκολο να γεννηθούν σ’ ένα βουδικό πεδίο.

Παρόλα αυτά όμως, εξ’ αιτίας των επικλήσεων και ευχών του Βούδα Αμιτάμπα ακόμα και κοινά όντα που έχουν όμως ειλικρινή επιθυμία, μπορούν μέσα από τις προσευχές τους να γεννηθούν εύκολα στο Ντεουατσέν, ακόμα κι αν δεν έχουν πολύ καλό κάρμα και ο νους τους είναι γεμάτος προσκόλληση στα συναισθήματά τους ” 

Στην τυχερή εποχή που ζούμε, οι Μποντισάτβα Μαντζούσρι, Τσενρέζικ και Βατζραπάνι, καθώς επίσης και θεϊκά όντα, Νάγκα και άνθρωποι, ζήτησαν από τον Βούδα Σακυαμούνι να διδάξει «Τη Σούτρα του καθαρού πεδίου του Ντεουατσέν» στην οποία περιγράφονται οι ιδιότητες του Ντεουατσέν.

Εν συντομία το Ντεουατσέν είναι απέραντο και ευρύχωρο και το φως που λάμπει προέρχεται από το σώμα και τα κοσμήματα του Βούδα Αμιτάμπα. Η γη και το έδαφος αποτελούνται από πολύτιμες ουσίες, είναι τόσο επίπεδα όσο η παλάμη ενός χεριού και δεν είναι ανώμαλα όπως στον κόσμο μας που έχει βουνά και κοιλάδες. Το έδαφος δεν είναι τραχύ, στέρεο ή πετρώδες, αλλά μαλακό, ομαλό και άνετο και αν υποθέσουμε ότι κάποιος το πιέσει, αυτό θα αναπηδήσει όπως ένα λάστιχο αφρού.

Τα δέντρα είναι φτιαγμένα από επτά πολύτιμους λίθους, οι ρίζες από χρυσό, οι κορμοί από ασήμι, τα κλαδιά από Λάπις Λάζουλι, τα μεγάλα φύλλα είναι κρύσταλλοι και τα μικρά πυρίτες, τα άνθη μαργαριτάρια και τα φρούτα διαμάντια. Ο,τιδήποτε επιθυμεί κανείς εμφανίζεται στα δέντρα αυτά. 

Τα πουλιά και τα ζώα, αντίθετα από εκείνα του κόσμου μας, είναι εκδηλώσεις των Βούδα και Μποντισάτβα. Μερικά έχουν χρώματα κοχυλιών, τουρκουάζ και κοραλλιών. Οι ήχοι που βγάζουν είναι πολύ μαγευτικοί, όπως ο ήχος ενός λαούτου. Ανάμεσα τους ηχούν απέραντες και βαθιές διδασκαλίες του Ντάρμα. Οι ποταμοί ρέουν μαλακά και ήπια, φέρνοντας αρώματα καμφοράς, άσπρου και κόκκινου σανταλόξυλου. Το νερό αυτό έχει οκτώ ιδιότητες: Είναι πολύ δροσερό, εύγευστο, εξωτερικά η εμφάνισή του είναι διαυγής, μαλακή στην αφή, διάφανη και δεν περιέχει πέτρες ή χαλίκια. Αν το πίνεις, δεν πειράζει το λαιμό ή το στομάχι. Πάνω στο νερό κολυμπάνε προβολές των Βούδα σαν χήνες, πάπιες και κρίνοι.

Κανείς μπορεί να κολυμπήσει σ’ όλες αυτές τις λίμνες, όπου φτάνει κατεβαίνοντας επτά σκαλοπάτια που είναι φτιαγμένα από πολύτιμους λίθους. Αν και αυτές οι λίμνες είναι βαθιές, καθώς μπαίνει κανείς, το βάθος του νερού προσαρμόζεται στο μέγεθος του σώματός του. Τις λίμνες αυτές τις περιβάλλων ανθοί Ουτπάλα και λωτοί, που μοσχοβολάνε και εκπέμπουν ακτίνες φωτός. Στις άκρες των ακτινών εμφανίζονται Βούδες που τους περιβάλουν Άρχατ.

Έχοντας γεννηθεί στο Ντεουατσέν, δεν ξανακούει κανείς ούτε καν τα ονόματα των οκτώ ανεπιθύμητων καταστάσεων δυστυχίας ή των κατώτερων επιπέδων ύπαρξης. Εάν κάποιος που βρίσκεται στο Ντεουατσέν επιθυμεί να επισκεφτεί τις άλλες καθαρές χώρες, παραδείγματος χάριν το καθαρό πεδίο του Βούδα Βαϊροτσάνα, του Ρατνασαμπάουα, της Τάρας ή του Γκούρου Ρίνποτσε κλπ, τότε μπορεί πολύ απλά να πάει εκεί, να λάβει μυήσεις και διδασκαλίες από εκείνους τους Βούδες και έπειτα να επιστρέψει στο Ντεουατσέν.

Έχοντας γεννηθεί στο Ντεουατσέν, κατέχουμε ανεμπόδιστες υπερφυσικές δυνάμεις όπως τηλεπάθεια και την ικανότητα να βλέπουμε άλλα όντα στους διάφορους κόσμους. Μπορούμε να τους προστατεύσουμε και να τους ευλογούμε. Ή, μπορούμε επίσης, τη στιγμή του θανάτου τους, να πάμε στο Μπάρντο για να τους συναντήσουμε και να τους καθοδηγήσουμε στο Ντεουατσέν ”  

Dewachen-Sukhavati Pure Land / Η Καθαρή Χώρα του Ντεουατσέν-Σουκαβάτι

Dewachen-Sukhavati Pure Land / Η Καθαρή Χώρα του Ντεουατσέν-Σουκαβάτι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την Λάμα Μαριάντζελα

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: