ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΡ ΛΑΜΑ ΤΟΥΛΚΟΥ 7-11/12/2012. Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ  ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ

Του Ευκτήριου Οίκου με τίτλο «ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΤΖΡΑΓΙΑΝΑ – ΚΑΡΜΑ ΝΤΡΟΥΠ ΓΚΥΟΥ ΤΣΟΕ ΚΟΡ ΛΙΓΚ» που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα.

Κατόπιν αναρτήσεων στο διαδίκτυο που  περιέχουν συκοφαντικούς, παραπλανητικούς και ανυπόστατους  ισχυρισμούς σχετικά με τον Ευκτήριο Οίκο μας απευθυνόμενους στο ορθόδοξο κοινό, και προς αποφυγή διαστρέβλωσης της αλήθειας, σας διευκρινίζουμε  τα παρακάτω:

 1. Είμαστε Ευκτήριος Οίκος που λειτουργεί νόμιμα με την παραπάνω ονομασία από το έτος 2006 με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων δυνάμει της υπ’ αριθμ.12773 π.έ/Α3 απόφασης του Υπουργού με επίσημο ποιμένα-θρησκευτική λειτουργό.
 2. Τα μέλη μας είναι έλληνες  βουδιστές και  η πρόσκλησή μας για το σχετικό σεμινάριο που αναρτήθηκε πρόσφατα  στην ιστοσελίδα μας αφορά αυτούς και μόνο αυτούς.
 3. Σεβόμαστε κάθε άλλη θρησκεία και το δικαίωμα του κάθε ατόμου να έχει ελεύθερη θρησκευτική συνείδηση σύμφωνα με το Σύνταγμά μας.
 4. Γι’αυτό το λόγο είναι αδιανόητη η επίθεση που δεχτήκαμε από ιστοσελίδα που δεν έχει σχέση με τα δικά μας πιστεύω προς τους οποίους δεν απευθυνθήκαμε και τους οποίους δεν αφορά.

Το σεμινάριο γίνεται σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Γλυφάδας και όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συγκέντρωσή μας είναι ελεύθερος να το πράξει.

Αθήνα, 3.12.2012.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΚΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟ


« ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ & ΕΥΟΙΩΝΕΣ ΕΥΧΕΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ »

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ύστερα από 2 χρόνια και για τρίτη φορά συνολικά τον Σεβάσμιο θιβετανό δάσκαλο Τρέχορ Λάμα Τούλκου. Όπως και τις προηγούμενες φορές θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά και να λάβουμε σημαντικές μεταδόσεις από έναν αυθεντικό δάσκαλο του Θιβετανικού Βουδισμού.

Ο Τρέχορ Λάμα

Το θέμα του σεμιναρίου θα είναι «Θετική σκέψη και ευοίωνες ευχές, η δύναμη και η σημασία τους» και αφορά μια σημαντική διδασκαλία η οποία βασίζεται στο κείμενο Σάντσο Μόνλαμ, Οι προσευχές του Σαμανταμπάντρα (Sangcho Monlam, Samantabhadras Aspiration Prayers) το οποίο χαρακτηρίζεται και ως «Ο Βασιλιάς των Ευχών της Ευγενούς και Εξαίρετης Δραστηριότητας». Λέγεται ότι όλοι οι Βούδες των τριών χρόνων (παρόν, παρελθόν, μέλλον) κάνουν ευχές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Οι ευχές αυτές σχετίζονται με την ύψιστη αφύπνιση και την απελευθέρωση κάθε έμβιου όντος από τη δυστυχία, την επικράτηση ειρήνης και αγάπης, την ανεμπόδιστη και γρήγορη ανάπτυξη των ιδιοτήτων της φώτισης κλπ. Θα δοθούν αναλυτικές εξηγήσεις καθώς και η προφορική μετάδοση του λόγου και της απαγγελίας του κειμένου (Λουνγ).

Επιπρόσθετα θα έχουμε την εξαιρετική ευκαιρία να λάβουμε τη μύηση-ενδυνάμωση του Χιλιόχειρου Τσενρέζικ, μιας όψης του Βούδα της μεγάλης Ευσπλαχνίας, καθώς και τις αναλυτικές εξηγήσεις για την άσκηση του Νιούν-Νε, μιας ιδιαίτερης ταντρικής πρακτικής εξάγνισης και νηστείας η οποία συνδέεται με την όψη του Χιλιόχειρου Τσενρέζικ.

Οι συνολικά τρεις μεταδόσεις και πρακτικές που θα δοθούν είναι σημαντικές για κάθε πνευματικό ασκούμενο και ιδιαίτερα για τις δυσκολίες της εποχής μας. Λαμβάνοντας αυτές τις μεταδόσεις θα μπορέσουμε στο άμεσο και προσεχές μέλλον να βάλουμε σε εφαρμογή αυτές τις ασκήσεις ώστε να αποκομίσουμε τα τεράστια οφέλη τους. Ως εκ τούτου συστήνουμε θερμά την παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου σε όλους, ανεξαρτήτως πρότερης γνώσης ή εμπειρίας.

Επιγραμματικά κατά τη διάρκεια του πενθήμερου αυτού σεμιναρίου θα λάβουν χώρα τρεις μεταδόσεις-διδασκαλίες:

 • Προφορική μετάδοση (Λουνγ) και αναλυτική διδασκαλία πάνω στο κείμενο «Οι προσευχές του Σαμανταμπάντρα»,
 • Μύηση-ενδυνάμωση του Χιλιόχειρου Τσενρέζικ μιας διαλογιστικής όψης του Μποντισάτβα της Μεγάλης Ευσπλαχνίας Τσενρέζικ, η οποία συνδέεται με την ταντρική άσκηση νηστείας και εξαγνισμού Νιούν-Νε,
 • Αναλυτικές εξηγήσεις της άσκησης του Νιούν-Νε, έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να εκτελέσει την πλήρη άσκηση.

Αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα


Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

 • 19.15-21.45 Διδασκαλία «Θετική σκέψη & ευοίωνες ευχές»


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

 • 11.00-13.30 Αναλυτικές εξηγήσεις της άσκησης του Νιούν-Νε

 • 18.00-19.00 Ομαδική απαγγελία του Μάντρα της μεγάλης ευσπλαχνίας ΟΜ ΜΑΝΙ ΠΕΜΕ ΧΟΥΝ
 • 19.30-22.00 Μύηση-μετάδοση του Χιλιόχειρου Τσενρέζικ


Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

 • 11.00-13.30 Αναλυτικές εξηγήσεις της άσκησης του Νιούν-Νε


Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου

 • 19.15-21.45 Διδασκαλία «Θετική σκέψη & ευοίωνες ευχές»


Τρίτη 11 Δεκεμβρίου

 • 19.15-21.45 Διδασκαλία «Θετική σκέψη & ευοίωνες ευχές»


Σημαντικές επισημάνσεις

* Καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει μετάφραση από τα θιβετανικά στα αγγλικά & τα ελληνικά.
* Για τη μύηση-μετάδοση καθώς και για τις αναλυτικές εξηγήσεις της άσκησης του Νιούν-Νε είναι απαραίτητη η «λήψη του καταφυγίου». Η σύντομη διαδικασία «λήψης καταφυγίου» θα γίνει για όσους δεν το έχουν λάβει πριν από τη μύηση. 
* Οι αναλυτικές εξηγήσεις του Νιούν-Νε απευθύνονται σε όσους επιθυμούν κάποια στιγμή στη ζωή τους να ασκηθούν στη συγκεκριμένη άσκηση. Ως εκ τούτου η παρακολούθηση των εξηγήσεων του Νιούν-Νε δεν είναι υποχρεωτική για όλους όσους λάβουν τη σχετική μύηση ή παρακολουθήσουν την κεντρική διδασκαλία του σεμιναρίου.  

Τόπος διεξαγωγής

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Εμμαντίνα 4* σε μια φιλόξενη και αρκετά μεγάλη αίθουσα με όλο τον απαραίτητο σχετικό εξοπλισμό.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος 33, μόλις 300μ. από την κεντρική πλατεία της Γλυφάδας και 200μ. από την παραλία και απέχει περί τα 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά (12-13 χλμ.), είναι προσβάσιμο με τραμ, λεωφορεία, ενώ όσοι διαμένουν στα βόρεια προάστια μπορούν να έρθουν αρκετά άνετα από τον Κηφισό και εν συνεχεία από την παραλιακή λεωφόρο.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για την ακριβή τοποθεσία του ξενοδοχείου και να δείτε όλες τις συνδέσεις με μέσα μεταφοράς, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.emmantina.gr

Προτεινόμενοι τρόποι συνεισφοράς

Η εθελοντική συνεισφορά όλων των συμμετεχόντων είναι σημαντική και απαραίτητη, προκειμένου να καλυφθούν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, σίτιση, μεταφορά του δασκάλου και της μεταφράστριας, ενοικίαση του συνεδριακού χώρου και διάφορα άλλα οργανωτικά έξοδα.

Με βάση τα παραπάνω και με την πρόθεση το σεμινάριο να είναι προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο, προτείνονται οι παρακάτω τρόποι συνεισφοράς:

 • 60€/άτομο για όλο το σεμινάριο (για έγκαιρη κράτηση & εξόφληση έως και 28 Νοεμβρίου).
 • 50€/άτομο για όλο το σεμινάριο (για ζευγάρια ή παρέες άνω των 3 ατόμων και για έγκαιρη κράτηση & εξόφληση έως και 28 Νοεμβρίου).
 • 40€/άτομο για όλο το σεμινάριο (για άνεργους ή φοιτητές και για έγκαιρη κράτηση & εξόφληση έως και 28 Νοεμβρίου, απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας, ή φοίτησης).
 • 75€/άτομο για όλο το σεμινάριο (για κράτηση και εξόφληση μετά τις 29 Νοεμβρίου) και αντίστοιχα 60€/άτομο για ζευγάρια και παρέες άνω των 3 ατόμων & 50€/άτομο για άνεργους ή φοιτητές.
 • Για μεμονωμένες συμμετοχές, 12€/ημέρα (Παρ. Δευτ. Τρ.), 30€ για το Σάββατο και 30€ για τις αναλυτικές εξηγήσεις του Νιούνε και αντίστοιχα ανά περίπτωση 10€/ημ.,25€ και 25€ για ζευγάρια και παρέες άνω των 3 ατόμων & 8€/ημ., 20€ και 20€ για άνεργους ή φοιτητές.

Προσφορά προς τους δάσκαλους

Συνηθίζεται παραδοσιακά να δίνεται μια προσφορά προς τους δασκάλους, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις ανεκτίμητες διδασκαλίες και την καθοδήγηση που τόσο ευγενικά δοθήκανε από αυτούς. Οι Λάμα, οι μοναχοί και οι μεταφραστές δεν πληρώνονται για αυτές καθαυτές τις υπηρεσίες τους, προκειμένου όμως να συνεχίζουν ανεμπόδιστα το πολύτιμο έργο τους, εξαρτώνται και στηρίζονται στη γενναιοδωρία των ευεργετών και μαθητών.

Μια τέτοια προσφορά είναι προαιρετική και ξεχωριστή από τη συνεισφορά για το σεμινάριο, το ύψος της καθορίζεται από τη δυνατότητα και τη διάθεση γενναιοδωρίας του μαθητή. Οι προσφορές αυτές συγκεντρώνονται όλες μαζί και στο τέλος δίνονται στους δασκάλους.

Διευκρίνιση:

Ο χαρακτήρας όλης της οργάνωσης είναι απολύτως μη κερδοσκοπικός, χωρίς ουδεμία πρόθεση για εμπορευματοποίηση.Το κέντρο που διοργανώνει το σεμινάριο είναι ένας αναγνωρισμένος βουδιστικός ευκτήριος οίκος, που συντηρείται αποκλειστικά από τις δωρεές και τη στήριξη των μελών του. Μοναδικός σκοπός του σεμιναρίου, είναι να δοθεί πρόσβαση στις αγνότερες και ύψιστες βουδιστικές διδασκαλίες και μεταδόσεις.
Θα είναι πολύ καλό οι συνεισφορές να δίνονται με την αίσθηση ειλικρινούς γενναιοδωρίας και με τη σκέψη ότι μέσα από αυτές ένα εξαιρετικά ωφέλιμο σεμινάριο μπορεί να λάβει χώρα και στην Ελλάδα.
Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο γεγονός αλλά έχει σοβαρή οικονομική δυσκολία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας, σίγουρα θα βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Δηλώσεις συμμετοχής

Παρακαλούμε θερμά, όλους όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμο, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό), το αν θα παρακολουθήσουν όλο ή μέρος του σεμιναρίου και αν έχουν λάβει καταφύγιο.

Δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει και με την αποστολή ενός γραπτού μηνύματος (SMS), μόνο που στην προκειμένη περίπτωση θα θέλαμε και την ηλεκτρονική διεύθυνσή (E mail) του συμμετέχοντα. Το να γνωρίζουμε έγκαιρα τους συμμετέχοντες θα βοηθήσει τον προγραμματισμό μας.

Αν έχετε φίλες-ους και γνωστούς που θα ενδιαφερόντουσαν για ένα τέτοιο σεμινάριο, παρακαλούμε προωθήστε το μήνυμα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !

Για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾‾‾‾
Βουδιστικό Κέντρο Αθήνας,
ΚΑΡΜΑ ΝΤΡΟΥΜΠ ΓΚΙΟΥ ΤΣΕΚΟΡ ΛΙΝΓΚ – BODHI PATH
6974373611 
info@bodhipath.gr  & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com
¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾¯‾‾‾‾

Φωτό από την προηγούμενη επίσκεψη του Τρέχορ Λάμα στο κέντρο μας, Οκτώβριος 2010.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Φωτό από την προηγούμενη επίσκεψη του Τρέχορ Λάμα στο κέντρο μας, Οκτώβριος 2010.

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2 comments on “ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΡ ΛΑΜΑ ΤΟΥΛΚΟΥ 7-11/12/2012. Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής.
 1. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ says:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΘΕΛΟΥΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΡ ΛΑΜΑ,ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ,ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΗΛΕΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΛΟΓ.ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ.

  • kdcl says:

   Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας, Έχουμε ήδη στείλει στην ηλ. διεύθυνσή σας, τις σχετικές πληροφορίες. Να ‘στε πάντα καλά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: