ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΧΑΜΟΥΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΣΑΝΓΚΠΑ ΡΙΝΠΟΤΣΕ (13-20/8/12)

Το Βουδιστικό Κέντρο Αθήνας, με χαρά καλωσορίζει τον Σεβάσμιο Σάνγκπα Ρίνποτσε στη χώρα μας.

Στα πλαίσια της τρίμηνης περιοδείας του σε Αμερική και Ευρώπη, ο Ρίνποτσε δέχτηκε να μας τιμήσει με την παρουσία του και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να τον φιλοξενήσουμε για μια ολόκληρη εβδομάδα στο χρονικό διάστημα 13-20 Αυγούστου.

Ο Σεβάσμιος Σάνγκπα Τούλκου Ρίνποτσε

Ο Σάνγκπα Ρίνποτσε είναι ένας σπουδαίος δάσκαλος του θιβετανικού βουδισμού και της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου, με σημαντική δραστηριότητα στο Νεπάλ, στη Σιγκαπούρη και άλλες χώρες της Ασίας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός μέσα από τις συχνές επισκέψεις σε πολλά κέντρα τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής, διδάσκοντας το αυθεντικό και γνήσιο Ντάρμα και ωφελώντας αρκετά άτομα. Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους, παρόλο που η περίοδος άφιξής του δεν είναι η πλέον κατάλληλη, καταλήξαμε να διοργανώσουμε το εν λόγω σεμινάριο, έτσι ώστε ακόμη ένας σπουδαίος δάσκαλος να αποκτήσει σύνδεσμο με τη χώρα μας και τα όποια ενδιαφερόμενα άτομα, ωφελώντας τη δραστηριότητα του Ντάρμα και την πνευματική πρόοδο μας.

Θα υπάρξει ένας συνδυασμός διαλογισμού και διδασκαλιών με διακοπές, γι’ αυτό και το σεμινάριο θα λάβει χώρα εκτός Αττικής, στη Φωκίδα στο γραφικό Γαλαξείδι, πολύ κοντά στο ενεργειακό σημείο των Δελφών. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία μιας ήπιας απομόνωσης μακριά από τους ρυθμούς των πόλεων και τη δυνατότητα εμβάθυνσης στη διαλογιστική εμπειρία.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και «άγριοι» σε κάποιες περιπτώσεις, και κάθε προσπάθεια αφύπνισης και ανάπτυξης επίγνωσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Στη μοναξιά και την απόγνωση που βιώνει η κοινωνία μας το αντίδοτο είναι η έμπνευση και η ανύψωση του νου μας μέσω της συνύπαρξης και της κοινής προσπάθειας.

Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα ευοίωνο και εξαιρετικό το ότι θα μπορέσουμε να λάβουμε διδασκαλίες και να διαλογιστούμε υπό την καθοδήγηση και την παρουσία ενός σπουδαίου και πραγματωμένου ασκητή όπως ο εν λόγω Ρίνποτσε, μια συνειδητή ενσάρκωση (Τούλκου) ενός μεγάλου Γιόγκι του παρελθόντος, ονόματι επίσης Σάνγκπα Ρίνποτσε (1897-1957).

Η προηγούμενη και πρώτη ενσάρκωση του Σάνγκπα Ρίνποτσε (1897-1957)

Η τωρινή, δεύτερη ενσάρκωση του Σάνγκπα Ρίνποτσε (1960-  )

Όσοι ενδιαφερόμενοι κανονίστε ανάλογα τις διακοπές και το καλοκαιρινό σας πρόγραμμα. Το σεμινάριο θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να υπάρχει χρόνος για διαλογισμό και άσκηση με παράλληλη δυνατότητα για ξεκούραση, μπάνια και κάποιες κοντινές εξορμήσεις στα όμορφα μέρη της περιοχής.

Η φιλόξενη κοινότητα του κέντρου θα φροντίσει για την όσο τη δυνατό αρτιότερη οργάνωση του σεμιναρίου, έτσι ώστε όλοι να μοιραστούμε τα οφέλη του διαλογισμού και της άσκησης υπό την καθοδήγηση ενός αυθεντικού δασκάλου, σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο καλή διάθεση και παρέα. 

  • ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Ρίνποτσε θα διδάξει μέσα από το κείμενο-σχόλιο του 3ου Κάρμαπα Ράνγτζουν Ντόρτζε πάνω στη Μαχαμούντρα το οποίο βήμα-βήμα περιγράφει τα εξελικτικά στάδια ενός ασκούμενου στο ύψιστο ταντρικό μονοπάτι και που περιέχει πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες-κλειδιά που ξεκλειδώνουν εγγενείς ποιότητες του νου εξαγνίζοντας λεπτά και καλά κρυμμένα πέπλα, βοηθώντας τον ασκούμενο να εμβαθύνει ολοένα και περισσότερο στον διαλογισμό του.

Η μετάδοση ενός τόσο σπουδαίου κειμένου θα αποτελέσει το στέρεο έδαφος και τη βάση για την εφαρμογή διαλογιστικών τεχνικών όπως η Σάματα και η Βιπάσανα, οι οποίες θα αποτελέσουν τις κυρίαρχες πρακτικές διαλογισμού στις οποίες θα ασκηθούμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Το επιστέγασμα όλων αυτών θα είναι η ενδυνάμωση-μύηση του Μιλαρέπα μια μετάδοση σχετική με τη γενεαλογία της Μαχαμούντρα και κάποιες ακόμα μεταδόσεις.

Πληροφορίες για το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα για τις μεταδόσεις που θα δοθούν και άλλες χρηστικές επισημάνσεις ΕΔΩ.

  • ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ-ΔΙΑΜΟΝΗ-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα  στον «Μίτο της Αριάδνης» έναν φιλόξενο και όμορφο χώρο στο γραφικό Γαλαξείδι Φωκίδας. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα www.zofokida.gr/ariadni

Ο Μίτος της Αριάδνης είναι ένα κατάφυτο κτήμα είκοσι στρεμμάτων, με ελιές, αμυγδαλιές και αυτοφυή λουλούδια, στο οποίο υπάρχουν ένα κεντρικό κτήριο και ένας ανοιχτός – σκεπαστός χώρος για τους ομαδικούς διαλογισμούς και πέντε δίκλινοι ξενώνες (που μπορούν να γίνουν τρίκλινοι), με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, θέρμανση, τζάκι και αυτόνομη αυλή – κήπο για τη διαμονή των επισκεπτών μας. Για μεγαλύτερες ομάδες επισκεπτών υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε κοντινούς ξενώνες. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα για διαμονή σε σκηνές, σε κατάλληλους γι’ αυτό χώρους του κτήματος.

Πληροφορίες σχετικές για τις δυνατότητες διαμονής και τα κόστη συμμετοχής, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα προσιτά έτσι ώστε όσο το δυνατό περισσότερα άτομα να έχουν δυνατότητα συμμετοχής ΕΔΩ.

Σύντομη βιογραφία του Ρίνποτσε ΕΔΩ, περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά) για τον Ρίνποτσε στην ιστοσελίδα www.shangpa.org και στο προφίλ του στο Facebook www.facebook.com/shangpa.rinpoche

Επίσης στο youtube υπάρχουν αρκετές αναφορές για την ιστορία και τον βίο του Ρίνποτσε, όπως

An Introduction, Shangpa Rinpoche-Part 1

www.youtube.com/watch?v=35Q7vPYxlSI

The story of Shangpa Rinpoche-Part 1

www.youtube.com/watch?v=qdqBBwi6hyQ

Δείτε επίσης και το facebook event

www.facebook.com/events/240675746047759/

Τηλεφωνικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6974-373611 (Vodafone) απογευματινές ώρες και Σ/Κ και ηλεκτρονικά στο info@bodhipath.gr

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
One comment on “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΧΑΜΟΥΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΣΑΝΓΚΠΑ ΡΙΝΠΟΤΣΕ (13-20/8/12)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,045 other subscribers
%d bloggers like this: