ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΗΣ Α.Α. ΤΟΥ 17ου ΚΑΡΜΑΠΑ ΤΡΙΝΛΕΫ ΤΑΓΙΕ ΝΤΟΡΤΖΕ 6/5/12

6/5/12, Κυριακή, ώρα 12.30-15.30

  • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΗΣ Α.Α. ΤΟΥ 17ου ΚΑΡΜΑΠΑ ΤΡΙΝΛΕΫ ΤΑΓΙΕ ΝΤΟΡΤΖΕ

Επιγραμματικά το πρόγραμμα της ημέρας:

  • Διδασκαλία της Λάμα Μαριάντζελας για τη σημασία του φωτισμένου δασκάλου
  • Κάρμαπα Γκουρουγιόγκα (3 φώτα του Κάρμαπα)
  • Τελετή απελευθέρωσης ζώων

Σε ηλικία 3 ετών περίπου, ο Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε αυτοαναγνωρίστηκε μ’ έναν πολύ άμεσο τρόπο, λέγοντας σε διάφορους παρευρισκόμενους και άτομα που συναντούσε ότι «Είμαι ο Κάρμαπα». Με την πάροδο των χρόνων εκδήλωνε και άλλες αξιοσημείωτες ιδιότητες. Όπως για παράδειγμα όταν σε πολύ μικρή ηλικία διάβασε ένα αρχαίο κείμενο σχετικά με τη βαθύτατη έννοια της «κενότητας». Αφότου ανάγνωσε το πρώτο μέρος μονομιάς ήξερε απ’ έξω όλο το βιβλίο, απαγγέλλοντάς το στους παρευρισκόμενους.

Στην ηλικία των έντεκα, ο Κάρμαπα και η οικογένεια του (ο πατέρας του ονόματι Μίπαμ Ρίνποτσε τυγχάνει σπουδαίος δάσκαλος, λόγιος, Τέρτον και Σίντα) διέφυγαν από το Θιβέτ και εν συνεχεία αναγνωρίστηκε και ενθρονίστηκε με κάθε επισημότητα ως ο 17ος ΓΚΥΑΛΟΥΑ ΚΑΡΜΑΠΑ από τον 14ο Σάμαρ Ρίνποτσε, τον 2ο τη τάξει και σε σπουδαιότητα Λάμα της γενεαλογίας-πνευματικής παράδοσης Κάρμα Κάγκιου του θιβετανικού βουδισμού.

6 Μαΐου 2012 είναι τα 29α γενέθλια του Λάμα Κάρμαπα, του πατριάρχη και υπέρτατου δασκάλου της γενεαλογίας μας. Ενός όντος που όλοι όσοι έχουν την καλοτυχία να τον συναντήσουν και να λάβουν διδασκαλίες, αναφέρονται στην απεριόριστη συμπόνια και φωτεινότητά του, καθώς και τη σοφία και την επιδεξιότητα με την οποία καθοδηγεί του μαθητές του!

Γι αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής και για τη μακροζωία, υγεία και μέγιστη δυνατή παραμονή ενός τέτοιου Μποντισάτβα στον κόσμο μας, θα εκτελέσουμε την τελετή απελευθέρωσης ζωντανών ζώων (Anima release), θα απαγγείλουμε ειδικές προσευχές μακροζωίας και θα κάνουμε τον διαλογισμό στα «3 φώτα του Κάρμαπα» έτσι ώστε να λάβουμε την απέραντη ευλογία του.

Έτσι λοιπόν, εγκαρδίως προσκαλούμε άπαντες να παρευρεθούν στο εξαίρετο αυτό γεγονός και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ευχόμενοι στην Αγιότητά Του εξαιρετική υγεία, μακροζωία, επιτυχία και εκπλήρωση των πνευματικών ευχών και επιθυμιών του.

Είθε η Αγιότητά Του να στρέφει τον τροχό του Ντάρμα για όλα τα όντα μέχρι ότου όλη η Σαμσάρα να αδειάσει ολότελα !

ΚΑΡΜΑΠΑ ΤΣΕΝΝΟ,

Κάρμαπα στρέψε το βλέμμα σου σε μένα !

Στο τέλος του διαλογισμού θα βγάλουμε αναμνηστική ομαδική φωτογραφία την οποία θα αποστείλουμε σε μεγάλους δασκάλους της γενεαλογίας μας για να ευλογήσουν τα άτομα που θα βρίσκονται σ’ αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες για τον 17ο Γκυάλουα Κάρμαπα (Gyalwa Karmapa), τη δραστηριότητα και το πρόγραμμά του στην επίσημη ιστοσελίδα www.karmapa.org

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ

Καντηλάκια ή κεριά για προσφορά φωτός και για την τελετή απελευθέρωσης, ζωντανά ζώα που προορίζονταν για να θανατωθούν και εν τέλει να φαγωθούν π.χ. σαλιγκάρια, μύδια, καβούρια κ.α. Θα πρέπει να είναι καλά φυλαγμένα π.χ. σε κουτιά και εννοείται ότι μετά την τελετή τα ζωάκια θα πρέπει να απελευθερωθούν στη φύση, στο βουνό ή τη θάλασσα. Όποιοι επιθυμούν να βοηθήσουν και να συμμετέχουν σ’ αυτή τη διαδικασία ας επικοινωνήσουνε μαζί μας.

Συνεισφορά: Είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις να γίνονται προσφορές στους ναούς και τα κέντρα. Ως εκ τούτου, όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στο δύσκολο έργο της αποπληρωμής των πάγιων μηνιαίων εξόδων του κέντρου, μπορεί να αφήσει στο ειδικό κουτί την προσφορά του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,
Καρμα Ντρουμπ Γκιου ΤσεΚορ Λινγκ – BodhiPath
Ρουμπέση 70 Νέος Κόσμος (πλησίον σταθμού μετρό & τραμ Νέος Κόσμος)
Πληροφορίες:  6974-373611
 
info@bodhipath.gr & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com
https://www.facebook.com/Buddhism.Athens.Greece
https://twitter.com/#!/Buddhism_Athens
 
 
 

Advertisement
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,045 other subscribers
%d bloggers like this: