ΑΒΑΛΟΚΙΤΕΣΒΑΡΑ (ΤΣΕΝΡΕΖΙΚ), Προφορική μετάδοση & αναλυτικές εξηγήσεις από τη Λάμα Μαριάντζελα 28,29/1/2012.

       Σάββατο 28/1 ώρα 19.30 & Κυριακή 29/1 ώρα 12.30

Οδηγίες και διαλογισμός στην άσκηση της απέραντης αγάπης και ευσπλαχνίας

 Νιώσε την Αγάπη που διαπερνά τα Πάντα !

Αφήσου ελεύθερα μέσα στη δόνηση της απεριόριστης συμπόνιας

Ο Αβαλοκιτεσβάρα ή Τσενρέζικ

Οι Μποντισάτβα εκδηλώνοντας τη συμπόνια τους, και βλέποντας τα όντα βυθισμένα στη δυστυχία τους, δε μπορούν παρά να νιώθουν αυθόρμητα απέραντη συμπόνια και αγάπη για αυτά και δίχως στο ελάχιστο να υπολογίζουν τον εαυτό τους, δράνε άφοβα και αποτελεσματικά για το καλό όλων.

Για να αναπτύξουν τα κοινά όντα τέτοιες ιδιότητες, οι φωτισμένοι παρέχουν διάφορα επιδέξια μέσα και μεθόδους καθώς και πλείστες εξαγνισμένες διαλογιστικές όψεις (Γιντάμ), όπως για παράδειγμα ο Τσενρέζικ, μέσα από τις οποίες ταυτίζουμε τον εαυτό μας μ’ αυτήν (την όψη) και απαγγέλνοντας το αντίστοιχο Μάντρα, μας δίδεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε σταδιακά, γνήσια συμπόνια και να πραγματώσουμε εν τέλει την αληθινή φύση του νου μας, που είναι  ύψιστη σοφία και συμπόνια, πάντοτε και παντού πρόθυμη να ενεργεί για το όφελος όλων των όντων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Τσενρέζικ ΕΔΩ.

Τι θα μάθουμε:

Στον ταντρικό βουδισμό (Βατζραγιάνα), για να θεωρηθεί ότι μια άσκηση έχει μεταδοθεί πλήρως και με τον αυθεντικό τρόπο, απαιτούνται τρεις συγκεκριμένες διαδικασίες.

  1. Η ενεργειακή μετάδοση η μύηση, ή η ενδυνάμωση (Θιβ. Ουάνγκ),
  2. Η προφορική μετάδοση του κειμένου ή η μετάδοση του λόγου (Θιβ. Λουνγκ),
  3. Οι αναλυτικές εξηγήσεις και πλήρεις οδηγίες για το πώς γίνεται η συγκεκριμένη άσκηση (Θιβ. Τρι).

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο η Λάμα Μαριάντζελα θα δώσει τις αναλυτικές εξηγήσεις και την προφορική μετάδοση της άσκησης, έτσι ώστε να μπορούμε να εκτελέσουμε τόσο την εκτενή όσο και τη σύντομη εκδοχή της άσκησης και την απαγγελία του μάντρα με τον αντίστοιχο οραματισμό.

 Όσοι λάβουν τις εξηγήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν το εν λόγω διαλογισμό ως προσωπική και καθημερινή τους άσκηση, ή και να την εκτελούν περιστασιακά συνδυάζοντάς την με κάποια άλλη προσωπική άσκηση. Επίσης θα μπορούν να συμμετέχουν σε ομαδικούς διαλογισμούς του Τσενρέζικ , που θα  εκτελούνται οπουδήποτε.

Σε ποιους απευθύνεται:

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους πρόσφατα έλαβαν τη μύηση του Τσενρέζικ από τον Μπέρου Κυέντσε Ρίνποτσε, να λάβουν και ό,τι άλλο χρειάζεται, για να έχουν την πλήρη μετάδοση της άσκησης. Είναι χρήσιμο να επισημανθεί, ότι τη συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να τη μάθει ακόμα και κάποιος που δεν έχει τη μύηση, αρκεί να έχει λάβει το καταφύγιο.

ΟΜ ΜΑΝΙ ΠΕΜΕ ΧΟΥΝΓ

Όσοι ασχολούνται σοβαρά με τον ταντρικό βουδισμό, γνωρίζουν τον διαλογισμό του Τσενρέζικ. Όλοι οι βουδιστές παγκοσμίως, ανεξαρτήτου γενεαλογίας ή παράδοσης, ασκούν τη συγκεκριμένη άσκηση και απαγγέλουν τακτικά το μάντρα.

«Κάθε ον που έχει την αγάπη και τη συμπόνια σαν κίνητρο στην καρδιά του και δρα βαθιά και ειλικρινά για το όφελος των άλλων χωρίς να νοιάζεται για φήμη, κέρδος, κοινωνική θέση, ή αναγνώριση, εκφράζει τη δραστηριότητα του Τσενρέζικ».

Προτεινόμενη συνεισφορά:

30€ πλέον των κειμένων και της προσφοράς προς τη δασκάλα

* Τα κείμενα θα δοθούν μόνο σε όσους θα παρακολουθήσουν όλο το παραπάνω σεμινάριο και εν συνεχεία λάβουν μέρος σε τουλάχιστον 7 ομαδικούς διαλογισμούς Τσενρέζικ ή έχουν ξεκινήσει το Νέντρο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,
Καρμα Ντρουμπ Γκιου ΤσεΚορ Λινγκ – BodhiPath
Πληροφορίες:  6974-373611
info@bodhipath.gr & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com
www.athensbuddhistcenter.org
https://www.facebook.com/Buddhism.Athens.Greece
https://twitter.com/#!/Buddhism_Athens
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: