ΟΙ ΕΞΙ ΠΑΡΑΜΙΤΑ (PARAMITA) – ΟΙ ΕΞΙ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ, Διήμερο φιλοσοφικό σεμινάριο με τη Λάμα Μαριάντζελα 11,12/2/2012.

Σάββατο 11/2 ώρα 19.30 & Κυριακή 12/2 ώρα 12.30

Σε μια εποχή όπου ανώτερες αρχές και αξίες παρακμάζουν, είναι σημαντικό να βρίσκουμε αυθεντικές οδηγίες που θα μας υπενθυμίσουν ποιές είναι, ποιά η σημασία τους, γιατί είναι τόσο σημαντικές, καθώς και το πώς μπορούμε να τις καλλιεργήσουμε.  

Οι 6 Παραμίτα, ή οι 6 τελειότητες (Six Paramitas or Six perfections), είναι η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα. Μαθαίνοντάς τες ανακαλύπτουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό στις ζωές μας και ποιός είναι ο σκοπός της άσκησης του Ντάρμα, αποτελώντας έτσι ένα σπουδαίο «εργαλείο» αυτοβελτίωσης.

Κυριολεκτικά η σανσκριτική λέξη Παραμίτα σημαίνει «Πέρασμα στην άλλη όχθη». Μεταφράζεται ακόμα ως «Τελειότητα», «Τέλεια πραγμάτωση» ή «Υπερβατική δράση». Μέσα από άσκηση των 6 Παραμίτα, διασχίζουμε τη θάλασσα της δυστυχίας, (Σαμσάρα), περνώντας στην όχθη της αφύπνισης και της ευτυχίας (Νιρβάνα), πηγαίνουμε πέρα από την άγνοια και τη σύγχυση κατακτώντας την υπέρτατη φώτιση. Κάθε μια από τις 6 Παραμίτα είναι ο έμφυτος σπόρος της τέλειας πραγμάτωσης που βρίσκεται μέσα μας, είναι η ουσία της πραγματικής μας φύσης.

Επειδή όμως όλες αυτές οι ιδιότητες σκεπάζονται από τα σύννεφα των ψευδαισθήσεων, της αυταπάτης, των εγωιστικών και καρμικών τάσεων μας, είναι δυσδιάκριτες. Γι’ αυτό είναι πολύ χρήσιμο ωφέλιμο να καλλιεργήσουμε αυτές τις ιδιότητες. Με άλλα λόγια, οι έξι Παραμίτα είναι μια εσωτερική καλλιέργεια, για να δυναμώσουν θετικές έμφυτες τάσεις του νου όπως σοφία, συμπόνια, καλοσύνη κ.α.

Οι 6 Παραμίτα είναι η βάση για όλες τις πνευματικές μας επιτεύξεις και μέσα από την εξάσκηση και εφαρμογή τους, μπορούμε να αναγνωρίσουμε την πραγματική φύση του νου μας και να φτάσουμε στη Φώτιση. Χωρίς τις 6 Παραμίτα η τέλεια Φώτιση δε μπορεί ποτέ να επιτευχθεί !

< Τι θα μάθουμε: Μια πολύ μικρή επανάληψη των 2 πρώτων Παραμίτα, και αναλυτικότερη εξήγηση της τρίτης και τέταρτης Παραμίτα. Μολύβι και σημειωματάριο είναι απαραίτητα, για να καταγράψει ο καθένας όσα θα λεχθούν. Πριν το ξεκίνημα κάθε διδασκαλίας ολιγόλεπτος καθιστικός διαλογισμός θα λαμβάνει χώρα.

< Προτεινόμενη συνεισφορά: 30€ (πλέον της προσφοράς προς τον δάσκαλο).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,
Καρμα Ντρουμπ Γκιου ΤσεΚορ Λινγκ – BodhiPath
Ρουμπέση 70 Νέος Κόσμος (πλησίον σταθμού μετρό & τραμ Νέος Κόσμος)
Πληροφορίες:  6974-373611
info@bodhipath.gr & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com
www.athensbuddhistcenter.org
https://www.facebook.com/Buddhism.Athens.Greece
https://twitter.com/#!/Buddhism_Athens
Tagged with: , , , , , , , , ,
Αναρτήθηκε στις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 1.046 ακόμα followers

Αρχείο
Αρέσει σε %d bloggers: