ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011. Τακτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 10/12 ώρα 19.30

  • ΤΣΟΚ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ, ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ¨ΜΙΛΑΡΕΠΑ¨

Η πανσέληνος είναι μια ευοίωνη και ενεργειακά δυνατή ημέρα για την άσκηση του διαλογισμού. Λέγεται μάλιστα ότι λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, ότι θετικό προκύπτει μέσα από το διαλογισμό πολλαπλασιάζεται πολλές φορές.

Ένα ακόμα επιδέξιο μέσο της Βατζραγιάνα (Διαμαντένιος Δρόμος) για συσσώρευση θετικού Κάρμα και εξαγνισμό των εμποδίων, είναι οι ομαδικές τελετές προσφορών, γνωστές και ως Γκανατσάκρα (Θιβ.Τσογκ), που αποτελούν μια ιδιαίτερα δυνατή μέθοδο μέσα από την οποία προκύπτει όφελος σε πολλά επίπεδα για όλους τους συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας τελετής οι συμμετέχοντες που δεν γνωρίζουν την τελετή, μπορούν (προαιρετικά) να απαγγείλουν μάντρα και θετικές ευχές αλλά και να φέρουν (υγιεινές) φαγώσιμες και πόσιμες προσφορές που ευλογούνται και εν συνεχεία μοιράζονται στους παρευρισκόμενους.

Κυριακή 11/12 ώρα 12.30

  • ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΤΑΡΑΣ

Ένας εξαίρετος και από τους πλέον επιδέξιους τρόπους να συσσωρεύσουμε αρετή – γεγονός θεμελιώδους σημασίας για την πνευματική εξέλιξή μας- είναι η άσκηση της Πράσινης Τάρας. Ένας διαλογισμός που έχει τη δύναμη να εξουδετερώσει όλες τις εξωτερικές και εσωτερικές ανεπιθύμητες συνθήκες στη ζωή μας βοηθώντας εμάς τους ίδιους μα και όσους θέλουμε να βοηθήσουμε επίσης.

Τετάρτη 21/12 ώρα 20.00

  • ΣΑΜΑΤΑ-ΒΙΠΑΣΑΝΑ, Ο Διαλογισμός της Γαλήνευσης του νου

Ο συγκεκριμένος διαλογισμός είναι μια τεχνική ενδοσκόπησης που δίδαξε ο ίδιος ο Βούδας Σακυαμούνι, μέσα από την οποία μπορούμε να δούμε το πώς λειτουργεί ο νους μας για να ερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο όλο και βαθύτερα.

Μας βοηθάει να «δαμάσουμε» το νου μας παραμένοντας στο «εδώ και τώρα» κάθε στιγμή και μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε σταδιακά τον  διαλογισμό και στην καθημερινότητα  μας.

 Τετάρτη 28/12 ώρα 20.00

  • ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011.

Τελετή Σανγκ (τελετή καπνού) και ομαδική απαγγελία των μάντρα της Πράσινης Τάρας και του Τσενρέζιγκ (εξασύλλαβου μάντρα της μεγάλης συμπόνιας), για εξαγνισμό όλων των εμποδίων για το καλό όλου του κόσμου και για το καλωσόρισμα ενός ευοίωνου νέου έτους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,
Καρμα Ντρουμπ Γκιου ΤσεΚορ Λινγκ – BodhiPath
Πληροφορίες:  6974-373611
info@bodhipath.gr & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com
www.athensbuddhistcenter.org
https://www.facebook.com/Buddhism.Athens.Greece
https://twitter.com/#!/Buddhism_Athens
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: