ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΑΡΑ (GREEN TARA), προφορική μετάδοση & αναλυτικές εξηγήσεις από τη Λάμα Μαριάντζελα

Η απαγγελία των επαίνων (ή ύμνων) στις 21 όψεις-ιδιότητες της Τάρας έχει αμέτρητο όφελος. Λέγεται ότι σε εποχές όπου λόγω των αρνητικών συναισθημάτων των όντων υπάρχουν αρρώστιες, καταστροφές και πάσης φύσεως προβλήματα, η άσκηση της Τάρα είναι ότι πιο αποτελεσματικό και ουσιώδες μπορεί να κάνει κάποιος.

Η εκτενής τελετή της Τάρα περιέχει τους ύμνους στις 21 όψεις, το Μάντρα, νοητικές και υλικές προσφορές για συσσώρευση αρετής, καθώς και πολλές ευοίωνες προσευχές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με οραματισμούς που εξαγνίζουν και αναβαθμίζουν το επίπεδο συνειδητότητάς μας, έχουν τη δύναμη και την ευλογία να κατευνάσουν και να επιλύσουν κάθε είδους πρόβλημα, από όπου και αν προέρχεται αυτό.

Σκοπός του σεμιναρίου που θα διενεργηθεί στο Βουδιστικό Κέντρο Αθήνας 12-13 Νοεμβρίου με τη Λάμα Μαριάντζελα, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε αρκετό κόσμο να μάθει αυτή την καθόλα χρήσιμη ταντρική άσκηση τόσο σε πρακτικό όσο και πνευματικό επίπεδο και εν συνεχεία να ωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητές της.

Θα δοθούν οι αναλυτικές εξηγήσεις και η προφορική μετάδοση της άσκησης έτσι ώστε να μπορούμε να εκτελέσουμε τόσο την εκτενή όσο και τη σύντομη εκδοχή της, καθώς και να απαγγέλουμε το μάντρα κάνοντας τον πλήρη οραματισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες, το πρόγραμμα κ.α. ΕΔΩ

Οι 21 όψεις της Τάρα. Στο κέντρο η Πράσινη Τάρα (Green Tara).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΑ

Η Τάρα είναι μια Μποντισάτβι, έκφραση της ύψιστης συμπόνιας όλων των φωτισμένων. Όπως όλες οι θηλυκές όψεις στο ταντρικό βουδισμό έτσι και εκείνη, μνημονεύεται ως «Η Μητέρα όλων των Βούδα». Λογίζεται όμως και ως «πνευματική μητέρα» όλων όσων απευθύνονται και ασκούνται σ’ αυτήν. Και όπως η κοσμική μητέρα μας, μας προστατεύει από όλους τους κινδύνους και μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε και να εξελιχθούμε, με τον ίδιο τρόπο και εκείνη κατά τη διάρκεια της πνευματικής μας εξέλιξης και διαδρομής, μας προστατεύει από κάθε είδους κίνδυνο, είτε εσωτερικής είτε εξωτερικής μορφής, μας παρέχει όλες τις αναγκαίες συνθήκες, την απαραίτητη καθοδήγηση, την έμπνευση και τις ευλογίες που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να διαβούμε ασφαλώς και επιτυχώς το μονοπάτι.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πράσινη Τάρα ΕΔΩ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,
Καρμα Ντρουμπ Γκιου ΤσεΚορ Λινγκ – BodhiPath
Ρουμπέση 70 Νέος Κόσμος (πλησίον σταθμού μετρό & τραμ Νέος Κόσμος)
Πληροφορίες:  6974-373611
info@bodhipath.gr & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com
www.athensbuddhistcenter.org
https://www.facebook.com/Buddhism.Athens.Greece
https://twitter.com/#!/Buddhism_Athens
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: