ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΑ ΜΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2012.

Μετά το κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα εποικοδομητικό σεμινάριο Τσίκσε Κούντρολ με τον Μπέρου Κυέντσε Ρίνποτσε και ωθούμενοι από τις ευλογίες, την έμπνευση και τις μεταδόσεις που λάβαμε ξεκινάμε το πρόγραμμα για τη χρονιά 2011-2012.

Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε σε εφαρμογή και να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας όλη τη σοφία του αξεπέραστου Ντάρμα, των διδασκαλιών και των μεθόδων δηλαδή, που δοθήκαν τόσο από τον ιστορικό Βούδα όσο και από μεταγενέστερους φωτισμένους δασκάλους. Οι συνθήκες ζωής γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, γι’ αυτό οι αξίες και οι αρχές που πρεσβεύει αυτή η τόσο πλούσια και ουσιαστική φιλοσοφία, έχουν γίνει πιο επίκαιρες από ποτέ.

Άλλωστε βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο που οδηγεί η ακόρεστη απληστία καθώς και η (σχεδόν) παντελής έλλειψη αλτρουισμού, αρμονίας και αμοιβαίας κατανόησης. Αγνοώντας συστηματικά το κάρμα τον συμπαντικό νόμο αιτίας και αποτελέσματος, δηλαδή αυτό που στη λαϊκή σοφία περιγράφεται με τη φράση «ό,τι σπείρεις θα θερίσεις», δημιουργήθηκαν οι συνθήκες και το κατάλληλο έδαφος για την «κρίση» που βιώνουμε στις μέρες μας. Μια κρίση που προφανώς δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική, πολιτισμική και κοινωνική και ακόμα περισσότερο νοητική και ψυχολογική.

Οπότε το απλοϊκό ερώτημα που τίθεται είναι «Τι κάνουμε τώρα» ?

Μα τι άλλο, από το να δημιουργήσουμε τις αιτίες και τις απαραίτητες συνθήκες που χρειάζονται για να βιώνουμε ευτυχία, καλλιεργώντας ανώτερες αξίες και συνειδητότητα και ακολουθώντας έναν αρμονικότερο τρόπο ζωής. Αν στοχαστούμε και αναλύσουμε την όλη κατάσταση ψύχραιμα και λογικά θα δούμε ότι μόνο μέσα από ένα μονοπάτι αρετής και σοφίας μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο (λίγο ή πολύ) έχουμε περιέλθει.

Εφόσον λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε τα βιώματά μας, θα πρέπει να αλλάξουμε και τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζουμε. Κατά κάποιο τρόπο χρειάζεται να κάνουμε μια επανάσταση, εσωτερική όμως και πάντα ειρηνική.

Οπότε προφανώς το επόμενο ερώτημα που ανακύπτει είναι «Πώς το πετυχαίνουμε αυτό» ?

Μα με το να βρούμε ένα ασφαλές, σίγουρο και αυθεντικό πνευματικό μονοπάτι. Και για τους γνωρίζοντες το βουδισμό αυτό συναντάται στις αδαμάντινες και αξεπέραστες μεθόδους της Βατζραγιάνα, του διαμαντένιου δρόμου του βουδισμού. Μέσα από τις οποίες μαθαίνουμε να μεταστρέφουμε όλες τις αρνητικότητες και τα πάθη μας σε ύψιστη σοφία, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε όλα τα φαινόμενα (εσωτερικά και εξωτερικά), αναδεύοντας έτσι το (καλά κρυμμένο) φωτισμένο δυναμικό μας, φτάνοντας εν τέλει στην τέλεια αφύπνιση. 

Γι’ αυτό λοιπόν το κεντρικό σύνθημα του φετινού προγράμματος μας θα είναι «Ας ανακαλύψουμε το Βούδα μέσα μας». Ας αφυπνίσουμε τον τέλεια φωτισμένο εαυτό μας, βάζοντας σε εφαρμογή τις αυθεντικές αυτές μεθόδους οι οποίες περιέχουν τη βαθιά ευλογία της αρχέγονης γνώσης και των σπουδαίων πνευματικών επιτεύξεων μιας μακρόχρονης ασκητικής παράδοσης.

Με τις καλύτερες των ευχών μου,

Λάμα Μαριάντζελα

Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Αναρτήθηκε στις ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 1.047 ακόμα followers

Αρχείο
Αρέσει σε %d bloggers: