ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2012

Το τρίπτυχο για όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με τη βουδιστική άσκηση είναι μελέτη, στοχασμός, διαλογισμός. Με βάση λοιπόν αυτό το τρίπτυχο θα δομηθεί και για αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα του κέντρου.

Ως εκ τούτου σεμινάρια εξηγήσεων, διαλογισμού και φιλοσοφίας θα λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα στο κέντρο, σε συνδυασμό μ’ ένα τακτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα συναντήσεων, έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεσή του, να μπορεί να βαδίσει το βαθμιαίο μονοπάτι προς την αφύπνιση.

Ιδιαίτερη έμφαση στο φετινό πρόγραμμα θα δοθεί στην ταντρική άσκηση της Πράσινης Τάρας ο οποίος είναι ένας εξαίρετος και ιδιαίτερα επιδέξιος τρόπος να συσσωρεύσουμε γρήγορα και άμεσα αρετή – γεγονός θεμελιώδους σημασίας για την πνευματική εξέλιξή μας – και που έχει τη δύναμη να εξουδετερώσει όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές ανεπιθύμητες συνθήκες στη ζωή μας. Για το σκοπό αυτό θα δοθούν (12-13 Νοεμβρίου) οι πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις καθώς και η προφορική μετάδοση όλης της άσκησης, προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μάθουν το πώς ακριβώς εκτελείται η εν λόγω άσκηση, ενώ κάθε Κυριακή με την καθοδήγηση της Λάμα Μαριάντζελας, θα πραγματοποιείται ομαδικά η εκτενής μορφή της.

Εν συνεχεία στους επόμενους μήνες θα δοθούν αντίστοιχα οι αναλυτικές εξηγήσεις και η προφορική μετάδοση των ασκήσεων του Τσενρέζιγκ και του Μαντζούσρι, εξηγήσεις και εφαρμογή του διαλογισμού Μαχαμούντρα Σάματα-Βιπάσανα, εξηγήσεις για τις 37 ασκήσεις ενός Μποντισάτβα, για τις 6 Παραμίτα (6 τελειότητες) και πολλά ακόμα για τα οποία θα ενημερωθείτε λεπτομερώς λίαν συντόμως.     

Παράλληλα με το μηνιαίο και τακτικό πρόγραμμα, θα τρέχει και μια σειρά βιωματικών εναλλακτικών σεμιναρίων συνδυασμένα με βασικό διαλογισμό. Ενδεικτικά θέματα αυτών των σεμιναρίων θα είναι Ψυχολογία και Διαλογισμός, Αγιουρβέδα και Διαλογισμός, Γιόγκα του Γέλιου και Διαλογισμός για τα οποία επίσης θα ενημερωθείτε λεπτομερώς λίαν συντόμως.     

Κρατήστε επαφή μαζί μας, είτε με το να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του κέντρου και να λαμβάνετε άμεσα όλα τα νέα μας και τις σχετικές αναρτήσεις για το πρόγραμμα www.athensbuddhistcenter.org

είτε στο facebook, 

https://www.facebook.com/Buddhism.Athens.Greece

είτε στο twitter,  https://twitter.com/#!/Buddhism_Athens

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,
Καρμα Ντρουμπ Γκιου ΤσεΚορ Λινγκ – BodhiPath
Ρουμπέση 70 Νέος Κόσμος (πλησίον σταθμού μετρό & τραμ Νέος Κόσμος)
Πληροφορίες:  6974-373611
info@bodhipath.gr & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,045 other subscribers
%d bloggers like this: