ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011, πρόγραμμα συναντήσεων

Το νέο πρόγραμμα του βουδιστικού κέντρου Αθήνας για τη χρονιά 2011-2012 ξεκινάει! Με ακόμα περισσότερη όρεξη και διάθεση για περαιτέρω πνευματική εξέλιξη και έρευνα του εσωτερικού μας κόσμου μέσα από τις αξεπέραστες μεθόδους του θιβετανικού βουδισμού.

Ο μήνας Σεπτέμβριος θα αποτελέσει ένα είδος προετοιμασίας για το ΤΣΙΚΣΕ ΚΟΥΝΤΡΟΛ, το μεγάλο γεγονός που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 2-7 Οκτωβρίου. Γι’ αυτό το σκοπό θα υπάρξουν 4 ανοιχτές ημέρες ενημέρωσης, την Κυριακή 18/9, την Τετάρτη 21/9 την Παρασκευή 23/9 και την Κυριακή 25/9.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε περαιτέρω για το μεγάλο αυτό γεγονός, καθώς και να γνωρίσετε το κέντρο, τη Λάμα Μαριάντζελα αλλά και να μάθετε περισσότερα για το επερχόμενο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε.

Αν έχετε φίλους ή γνωστούς που πιθανά θα ενδιαφερόντουσαν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουν και να γνωρίσουν το κέντρο. Και βέβαια αν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη μπορεί κανείς να έχει μια κατ’ ίδιαν συζήτηση με τη Λάμα.

Και φυσικά εκτός από τη ενημέρωση θα έχουμε την ευκαιρία να διαλογιστούμε (με καθοδήγηση) σε βασικές τεχνικές και ασκήσεις της θιβετανικής βουδιστικής παράδοσης, όπως θα δείτε και στο αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Κυριακή 18.09.2011, ώρα 12.30 – 14.30

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΤΑΡΑΣ

Πρώτη συνάντηση μετά το καλοκαίρι. Για να ξεκινήσουμε ομαλά και δίχως εμπόδια τη νέα περίοδο θα κάνουμε την τελετή της Πράσινης Τάρας (Η Μητέρα όλων των Βούδα), θα απαγγείλουμε τους επαίνους και το μάντρα της, τα οποία έχουν τη δύναμη να εξουδετερώσουν όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές ανεπιθύμητες συνθήκες στη ζωή μας.

Τετάρτη 21.09.2011, ώρα 20.00 – 21.30

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΣΕΝΡΕΖΙΓΚ, ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΕΟΥΣ

Την ημέρα αυτή η άσκησή μας θα επικεντρωθεί στο διαλογισμό του Τσενρέζιγκ. Προσωποποίηση της απέραντης συμπόνιας όλων των φωτισμένων, ο Τσενρέζιγκ αποτελεί κύρια άσκηση για την ανάπτυξη αυτής της ιδιότητας και μέσα μας. Το όφελος της απαγγελίας του Μάντρα έχει εξαιρετική ευλογία και τη δύναμη να εξαπλώνεται παντού, γαληνεύοντας τα ενοχλητικά συναισθήματα και απαλύνοντας έτσι την δυστυχία όλων των όντων.

Παρασκευή 23.09.2011, ώρα 20.00 – 21.30

ΣΑΜΑΤΑ-ΒΙΠΑΣΑΝΑ, Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ

Ο συγκεκριμένος διαλογισμός είναι μια τεχνική ενδοσκόπησης που δίδαξε ο ίδιος ο Βούδας Σακυαμούνι, μέσα από την οποία μπορούμε να δούμε το πώς λειτουργεί ο νους, αλλά και να ερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο όλο και βαθύτερα. Μας βοηθάει να «δαμάσουμε» το νου μας παραμένοντας στο «εδώ και τώρα» και μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε να διαλογιζόμαστε σωστά και μεθοδικά.

Κυριακή 18.09.2011, ώρα 12.30 – 14.30

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΤΑΡΑΣ

Τελετή της Πράσινης Τάρας (Η Μητέρα όλων των Βούδα), απαγγελία των επαίνων και του μάντρα της. Μία διαλογιστική άσκηση η οποία έχει τη δύναμη να εξουδετερώσει όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές ανεπιθύμητες συνθήκες στη ζωή μας και να μας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βουδιστικό κέντρο Αθήνας,

Καρμα Ντρουμπ Γκιου Τσοε Κορ Λινγκ-BodhiPath

Ρουμπέση 70 Νέος Κόσμος (πλησίον σταθμού μετρό & τραμ Νέος Κόσμος)

6974-373611, info@bodhipath.gr & karma.drubgyu.chokhor.ling@gmail.com


 

 

Tagged with: , , , , ,
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: