ΜΗΝΥΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από τη Λάμα Μαριάντζελα, Τσίκσε Κούντρολ Αθήνα 2011

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε τον προσεχή Οκτώβριο ένα πολύ ιδιαίτερο πνευματικό γεγονός θα λάβει χώρα στην Ελλάδα. O Εξοχότατος Μπέρου Κυέντσε Ρίνποτσε, ένας εκ των πιο φημισμένων θιβετανών δασκάλων, θα βρίσκεται στη χώρα μας για ένα ειδικό σεμινάριο που θα μας εισάγει στο ύψιστο ταντρικό μονοπάτι του βουδισμού.

Το να δοθεί κάτι τόσο ιδιαίτερο και δυνατό αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλη ευλογία. Ήταν κάτι που είχα ζητήσει επανειλημμένως από τον Ρίνποτσε, προκειμένου να συνεχιστεί η δραστηριότητα του Ντάρμα (η διδασκαλία της «Αλήθειας») στην Ελλάδα και για να εξουδετερωθούν πάσης φύσεως εμπόδια και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ως άτομα και ως χώρα. Τελικώς και σε συνδυασμό με την υποστήριξη και την ευλογία του ίδιου του 17ου Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε, ο Ρίνποτσε δέχτηκε να μεταδώσει ένα μεγάλο μέρος της πολύτιμης συλλογής μυήσεων Τσίκσε Κούντρολ. Είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς, να γίνει κάτι τόσο ωφέλιμο και σημαντικό.

Όταν οι συνθήκες που βιώνουμε γίνονται δύσκολες και πιεστικές, σημαίνει ότι υπάρχει αυτό που στο βουδισμό ονομάζουμε «έλλειψη αρετής» ή  «έλλειψη θετικού κάρμα». Για να συσσωρεύσουμε αρετή, χρειάζεται να δράμε θετικά με σώμα, λόγο και νου και να μάθουμε να μην παρασυρόμαστε από τα αρνητικά συναισθήματά μας, παρόλο που κάτι τέτοιο στις μέρες μας θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να το κάνουμε. Αν επιθυμούμε όμως να βιώσουμε ευτυχία χρειάζεται να καλλιεργούμε συνειδητότητα σ’ όλες τις πράξεις μας.

Λαμβάνοντας τέτοιου είδους ύψιστες ταντρικές μεταδόσεις μας δίνεται η ευκαιρία να εξαγνιστούν σ’ ένα βαθύ ενεργειακό επίπεδο, πέπλα και κεκτημένες τάσεις του νου, που μας εμποδίζουν αυτή τη στιγμή από το να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε τις διάφορες συνθήκες στη ζωή μας, ενώ η εγρήγορσή μας γίνεται πιο διαυγής και ικανή να διακρίνει τι είναι ωφέλιμο για μας και τι όχι. Συνέπεια όλων αυτών είναι να αυξάνεται η αρετή γιατί αρχίζουμε να κατανοούμε σε βάθος το πραγματικό νόημα και τη σημασία της.

Ένα εξαίρετο και συνάμα σπάνιο γεγονός, για πρώτη φορά στην Ελλάδα !

Ο Ρίνποτσε (που σημαίνει Πολύτιμος) θα μεταδώσει μια σειρά 26 ενεργειακών μεταδόσεων της συλλογής Τσίκσε Κούντρολ, ενός πνευματικού θησαυρού που συνέθεσε πριν από 450 χρόνια ο 9ος Κάρμαπα, ένας φωτισμένος θιβετανός δάσκαλος της τότε εποχής. Οι συγκεκριμένες μεταδόσεις περιέχουν τη βαθιά ευλογία της αρχέγονης γνώσης και των σπουδαίων πνευματικών επιτεύξεων μιας μακρόχρονης ασκητικής παράδοσης καθώς και τη δύναμη της ύψιστης και αξεπέραστης φώτισης, οι οποίες θα μας μεταδοθούν και θα μας συνοδεύουν σ’ όλες τις ζωές μας μέχρι να φτάσουμε στην τέλεια αφύπνιση, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν την τωρινή προσωπική μας άσκηση. Γι’ αυτό αποτελούν ιδιαίτερα ευοίωνο γεγονός τόσο για τα άτομα που θα τις λάβουν όσο και για τον τόπο που θα δοθούν.

Αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να μελετήσουν και να γνωρίσουν σε βάθος τον πλούτο και την ουσία της βουδιστικής παράδοσης, καθώς και σε κάθε πνευματικό αναζητητή που επιθυμεί να συνδεθεί με μερικές εκ των ύψιστων και αγνότερων ταντρικών μεθόδων. 

Θα ήθελα λοιπόν να σας προσκαλέσω και να σας ενθαρρύνω να λάβετε μέρος σ’ αυτό εξαίρετο γεγονός (Αθήνα 2-7 Οκτωβρίου). Ο Ρίνποτσε θεωρείται και είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες δασκάλους που εξακολουθούν ακόμα να δίνουν τέτοιου είδους ύψιστες μεταδόσεις μ’ αυτό τον τρόπο, οπότε με δεδομένο ότι δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε ανάλογη δυνατότητα, θα είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτούμε αυτή τη σπάνια ευκαιρία που μας δίνεται !

Με τις καλύτερες ευχές μου,

Λάμα Μαριάντζελα

Tagged with: , , , , , ,
Posted in ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: