ΛΑΜΑ ΜΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ, Σύντομο Βιογραφικό

Η Λάμα Μαριάντζελα (Θιβ. Λάμα Γιέσε Πάλμο)

Η Λάμα Μαριάντζελα (θιβ. Λάμα Γιέσε Πάλμο) είναι μια πλήρως εκπαιδευμένη Λάμα της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου του θιβετανικού βουδισμού και εξουσιοδοτημένη δασκάλα διαλογισμού.

Έχοντας δυνατό σύνδεσμο με τους δύο σπουδαίους δασκάλους της γενεαλογίας, τον 17ο Κάρμαπα και τον 14ο Σάμαρπα και θέλοντας να στηρίξει την αυθεντικότητα και τον πνευματικό πλούτο της παράδοσης, έχει γίνει μόνιμη δασκάλα στο Βουδιστικό Κέντρο Αθήνας, Κάρμα Ντρουμπ Γκιου Τσεκορ Λινγκ- Bodhi Path για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ περιοδικά διδάσκει και σε άλλα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού

Έχει διαλογιστεί και μελετήσει το Ντάρμα από το 1981 και όντας σ’ ένα από τα πρώτα γκρουπ δυτικών ασκητών που ολοκλήρωσε επιτυχώς την παραδοσιακή τρίχρονη απομόνωση (1986-1990 Χάλσαϊντ, Γερμανία) υπό την επίβλεψη του πραγματωμένου και φωτισμένου θιβετανού δασκάλου Λάμα Γκέντυν Ρίνποτσε, έλαβε από τον ίδιο τον τίτλο «Λάμα» και την εξουσιοδότηση να διδάσκει και να μεταδίδει το Ντάρμα σε όποιο μέρος της ζητηθεί αλλά ειδικότερα στην Ελλάδα προκειμένου να έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες ενδιαφερόμενοι να μάθουν το Ντάρμα στη μητρική τους γλώσσα.

Έτσι έγινε η πρώτη ελληνίδα Λάμα του θιβετανικού βουδισμού – και μια εκ των πρώτων δυτικών Λάμα- και πλέον ζει μέσα στον κόσμο σαν λαϊκή δασκάλα και μητέρα ενός παιδιού.

Έχει ολοκληρώσει και άλλες απομονώσεις μικρότερης διάρκειας, εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στο νόημα των βουδιστικών διδασκαλιών, ενώ έχει λάβει πολλές και σημαντικές μεταδόσεις και διδασκαλίες της Βατζραγιάνα (Διαμαντένιος Δρόμος του Βουδισμού) και από άλλους σπουδαίους δασκάλους του θιβετανικού βουδισμού.

Ο τρόπος με τον οποίο διδάσκει είναι άμεσος, απλός, ζεστός και ιδιαίτερα κατανοητός, δίνοντας έμπνευση και σωστή καθοδήγηση στους μαθητές της και σ’ όσους ακούν τις διδασκαλίες της.

Είναι Ελληνοιταλίδα, μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Γαλλικά) ενώ σημαντική είναι και η δραστηριότητά της ως μουσικοσυνθέτριας και τραγουδίστριας.

Tagged with: , , , ,
Posted in ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,046 other subscribers
%d bloggers like this: